AvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjar
TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Så mycket kostade prinsessan Madeleines renoveringar i hovstallet

01 apr, 2023 
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill kommer hålla till i våningen i hovstallet när de flyttar hem till Sverige.
Den exklusiva våningen har genomgått två renoveringar.
Men hur mycket kostade allt?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till SverigeBrand logo
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till Sverige

Tidigare i år kom nyheten att prinsessan Madeleine och maken Chris O'Neill flyttar hem till Sverige med barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Familjen kommer hålla till och bosätta sig i prinsessan Madeleines våning i hovstallet, mitt på Östermalm i Stockholm. Den exklusiva lägenheten har dessutom renoverats två gånger och nu avslöjas den enorma summan, något Aftonbladet skrivit om.

Så mycket kostade prinsessan Madeleines renovering i hovstallet

Efter över tio år utomlands så väljer prinsessan Madeleine alltså att komma hem. Pampiga villan i Florida ligger ute till försäljning och familjen flyttar permanent i slutet av sommaren, i augusti, lagom till skolstart.

Annons

Men med största sannolikhet kommer familjen komma tidigare till Sverige för sommarlov och semester – likt andra år.

Hovstallet där familjen ska bo är väldigt vackert. Byggnaderna ligger runt en innergård med planteringar, en damm och ytor att träna och vårda hästarna på.

Familjens paradvåning har dessutom renoverats två gånger sedan 2014. Första gången landade det på 6,8 miljoner, merparten betalades av Statens fastighetsverk, skriver Aftonbladet.

Andra gången våningen renoverades så slogs våningen samman med grannlägenheten. Enligt tidningen blev renoveringen dessutom dubbelt så dyr än planerat. Det gick på 5 miljoner när de nya rummen tillkom och lägenheten ska ha fräschats upp.

Prinsessans renovering ska därav ha kostat närmare 12 miljoner kronor.

Hovstallet i Stockholm.
Hovstallet i Stockholm.
Annons
Konungens hovstall
Hovstallet ligger sedan mer än hundra år på Väpnargatan 1 mitt i centrala Stockholm. Prinsessan Madeleine har en lyxvåning i Kungliga hovstallet på Östermalm.

Hovet om prinsessan Madeleines beslut: ”Ska få en svensk uppväxt”

När hovet gick ut med informationen att prinsessan Madeleine flyttar hem från Florida förklarades det att en del av beslutet grundar sig i att barnen ska få en svensk uppväxt.

– Det är ett beslut som prinsessan och Chris O'Neill har fattat. En del av beslutet är att barnen ska få en svensk uppväxt, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Det är ännu inte bekräftat av hovet var barnen ska gå i skola, men enligt uppgifter kan det röra sig om Carlssons skola, beläget på Kommendörsgatan, på Östermalm.

FOTO: TT

Annons