Victoria och Daniels dröm uppfylld – galna lyxköpet för 10 miljoner kronor

Kronprinsessan Victoria bredvid prins Daniel.

Kronprinssesan Victoria och prins Daniels dröm gick i uppfyllelse när de byggde huset i Solliden. Läs här för att se hur mycket Villa Skönvik kostade!
0:41

Efter reklamen: Kaos när kronprinsessan Victoria eskorterades förbi folket – se klippet här

(0:41)

Slå på ljud

Kungafamiljen brukar som vanligt semestra ute på Öland under sommarmånaderna. Kung Carl XVI Gustaf, 76 och Drottning Silvia, 78, brukar hålla till i Solliden slott, men det finns även andra ägor i området för resten av familjen att vistas på.

Både prins Carl Philip, 43 och prinsessan Madeleine, 40, bor i Kavaljerhuset under Ölandsbesöken ihop med sina respektive familjer. Men kronprinsessan Victoria och prins Daniel, 48, hade andra planer. De ville nämligen bygga en egen lyxvilla i Solliden.

Hon är okända kvinnan i kungafamiljen

Den 14 juli fyllde Victoria 45 år. På den så kallade Victoriadagen spenderade hon den större delen av dagen ihop med sin närmaste familj, prins Daniel och barnen prinsessan Estelle, 10 och prins Oscar, 6.

De åkte hästkortegen runt i Solliden som det svenska folket kunde följa. Senare anslöt även resten av kungafamiljen till Solliden slott där de senare hade Victoria-konserten där artister som bland annat Thomas Ledin, 70, Tove Styrke, 29 och Thomas Stenström, 34, uppträdde.

Det togs många bilder från firandet och en person som syns till är Estelles och Oscars barnflicka. Tidigare har kungafamiljen haft engelsktalande barnflickor, då de har velat att barnen ska lära sig engelska tidigt. Men nu har de alltså svenska barnflickan Elvira som ser ut att vara nära med Estelle.

Prinsessan Estelle viskar till barnflickan Elvira.

Prinsessan Estelle viskar något till barnflickan Elvira.

Karin Törnblom/TT

Prinsessan Sofia oigenkännlig – bilderna innan hon blev prinsessa

Se klippet här!

Så mycket kostade Victoria sommardröm

Victoria och Daniels villa färdigställdes 2013 och ligger avskilt i Sollidens slottsområde. Villa Skönvik är på 328 kvadratmeter och är byggt i modern stil med stora fönster från golv till tak. Det har även tre eldstäder, golv i slipad kalksten och en fin utsikt över Kalmarsund.

När bygget var klart landade slutsumman på kring 10 miljoner kronor, som Svensk Dam rapporterat om. Huset har även en pool som kronprinsessparet betalade en hel del för.

– Victorias och Daniels pool kostar minst 350 000 kronor, men kan gå på över en miljon kronor om den är gjuten och har mosaik. Jag är glad att se att de väljer att förverkliga sin dröm, har Magnus Holgersson på Folkpool sagt till Expressen.

FOTO: Suvad Mrkonjic/TT, Karin Törnblom

SENASTE NYTT!