ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Så firas prinsessan Estelles namnsdag – nu bekräftar hovet händelsen

15 aug, 2023 
Johanna Talamo
Prinsessan Estelle
Idag vankas namnsdag för alla vid namn Estelle och Stella!
Det förstnämnda namnet heter ingen mindre än kronprinsessan Victorias dotter, prinsessan Estelle.
Nu bekräftar hovet händelsen i samband med den kungliga namnsdag.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Grattis kronprinsessan VictoriaBrand logo
Grattis kronprinsessan Victoria

Sommaren för kungafamiljen har i vanlig ordning varit händelserik med exempelvis kronprinsessan Victorias födelsedag.
Den firades traditionsenlig tillsammans med familjen på Öland med Solliden sessions och Victoriadagen, som skapades som en hyllning för kronprinsessans födelsedag.

Prinsessan Estelles förändring under Victoriadagarna

Prinsessan Estelle och prins Oscar var givetvis på plats under firandet på Solliden, men kusinerna var inte närvarande vid firandet. Detta bekräftade hovet då, i ett meddelande till Hänt.

"Som tidigare år planeras för att Prinsessan Estelle och prins Oscar närvarar under konserten, dock står inte deras namn i kalendern då de är barn.", skrev hovet i ett mejl till Hänt.

På bilderna av prinsessan Estelle och prins Oscar som dök upp efter firandet på Öland kunde man se henne i avsaknad av en välkänd detalj. Nämligen att Estelle inte bar glasögon. Något som hon vanligtvis brukar göra.

Annons

Det var förra året som prinsessan fick glasögon och redan 2022 kunde hovets informationschef Margareta Thorgren bekräfta för Hänt att hennes glasögon var helt nya.

– Alldeles nyligen, sa hovets informationschef Margareta Thorgrentill Hänt om när prinsessan Estelle skaffat sina nya glasögon.

Ytterligare en förändring som vi fick ta del av, i samband med firandet var fler bilder på prinsessan Estelle, med längre örhängen på sig. Kronprinsessan Victoria lät Estelle vänta tills hon var 10 år för att ta hål i öronen, vilket var 2022.

Den första gången vi fick en skymt av Estelle i örhängen var i julas när de besökte Stockholms lokaltrafiks depå. Men under Victoriadagarna behövde prinsessan inte längre ha läk-örhängen utan bar istället ett par hoops med tvinnad design samt ett hängsmycke i.

Så firas prinsessan Estelles namnsdag

Dagen till ära bjuds på ytterligare ett litet firande för kungafamiljen. Det är nämligen namnsdag för alla vid namn Estelle och Stella vilket givetvis innefattar prinsessan Estelle.

Annons

I ett mejl till Hänt beskriver hovet hur namnsdagen firas – nämligen privat. Likt alla medlemmar i Kungafamiljen med undantag av Kronprinsessan.

”Alla medlemmar i Kungafamiljens namnsdagar firas privat förutom Kronprinsessans. Denna tradition inleddes i början av 1990-talet då Kronprinsessans födelsedag firas på Öland.”

Vidare bekräftar hovet händelsen som sker i samband med Kronprinsessan Victorias namnsdag, vilket är ett event som öppnar upp för allmänheten att fira tillsammans med kronprinsessan.

”Firandet av namnsdagen uppmärksammas av Försvarsmakten. Personer boende i Stockholm samt besökare till huvudstaden ges även möjlighet att fira Kronprinsessan den 12 mars.”

FOTO: Mikael Fritzon/TT/Karin Törnblom/TT

Annons