LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Här tillrättavisar kronprinsessan Victoria kungen – förvirringen inför alla

14 jul, 2023 
Frida Eklöf
Kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf
Kronprinsessan Victoria firar idag sin 46:e födelsedag.
Redan igår startade delar av kungafamiljen födelsedagsfirandet med konsert på Solliden Sessions – där kronprinsessan tillrättavisade kung Carl Gustaf.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kronprinsessan Victorias firande på slottetBrand logo
Kronprinsessan Victorias firande på slottet

Kronprinsessan Victorias födelsedag infaller den 14 juli och idag firar hon 46 år. Traditionsenligt firas kronprinsessan på Öland tillsammans med kungafamiljen. Victoriadagen har nämligen varit en tradition sedan 1979 då den skapades som en hyllning till kronprinsessans födelsedag.

Den stora dagen börjar alltid med firande på Solliden, innan det bär av med häst och vagn genom Borgholm mot den TV-sända hyllningskonserten i Borgholms slottsruin, där kronprinsessan delar ut pris och flera folkkära artister uppträder.

Här kliver kronprinsessan Victoria in efter förvirringen

Men redan igår tjuvstartade kronprinsessan Victoria sitt födelsedagsfirande genom att närvara på Solliden för en musikupplevelse signerad Niklas Strömstedt.

På plats på Solliden Sessions fans även kung Carl Gustaf, prins Carl Philip, prins Daniel och prinsessan Sofia. Innan det var dags för kungligheterna att inta sina platser inför konserten skulle de fotograferas av pressen som var på plats, men det uppstod förvirring mellan somliga i kungafamiljen.

Annons

Det var nämligen kungen som blev lite förvirrad när de skulle fotograferas. Men som tur var befann sig kronprinsessan Victoria bredvid och kunde således peka ut en plats till sin pappa.

– Det här blir bra. Här kan du stå pappa, här här här, sa kronprinsessan Victoria med ett leende, enligt Expressen, som också lyckades fånga förvirringen på bild.

Hovet bekräftar – därför saknades delar av kungafamiljen på Solliden Sessions

Trots förvirringen som uppstod innan Niklas Strömstedt klev på scenen så visade alla kungligheter på plats upp ett strålande humör och såg ut att njuta av konserten som de bjöds på dagen till ära.

Men drottning Silvia, prinsessan Madeleine, Chris O'Neill samt prinsessan Estelle och prins Oscar lös med sin frånvaro vid premiären av Solliden Sessions.

”Vid varje Solliden session placeras stolar så att möjligheten finns för medlemmar ur Kungafamiljen att närvara. Det är inte något förutbestämt att medlemmar ur Kungafamiljen närvarar vid varje session.”, skrev hovet i ett mejl till Hänt.

FOTO: MIKAEL FRITZON/TT, JESSICA GOW/TT

Annons