ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Så firar kungafamiljen påsk i år – beslutet för prinsessan Sofia

03 apr, 2023 
Prinsessan Sofia och kungahuset
Påskhelgen är på ingång men hur ska egentligen kungligheterna fira högtiden?
Här är detaljerna i prinsessan Sofias schema som avslöjar allt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappenBrand logo
Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappen

Det har blivit dags för ännu en högtid och denna gång är det påsken som tar fart. Men hur firar egentligen våra kungligheter vårens härligaste högtid? Under årens gång har kungafamiljen haft olika sorters påskfiranden. Något år var de i fjällen och påsken 2021 var prinsparet helt inne i bebisbubblan. Bara några dagar innan påsken, det året, hade nämligen prinsessan Sofia fött prins Julian, 2.

År 2020 firade kungafamiljen påsken digitalt. På grund av pandemin kunde prinsessfamiljen, prinsfamiljen, kronprinsessfamiljen och kungaparet nämligen inte ses i verkligheten, så därav pratade de via Facetime. Klippet delade de sedan med sig till svenska folket som en härlig påskhälsning.

Så firar kungafamiljen påsken 2023

I år behöver familjerna däremot inte hålla avstånd från varandra utan vill de fira ihop är det fritt fram. Däremot väljer hovet inte att avslöja planerna för kungafamiljens påskhelg.

Annons

”Kungafamiljen firar påsken privat”, skriver hovets informationsavdelning i ett mejl till Hänt.

Bara härom veckan kom avslöjandet om att prinsessan Sofia och prins Carl Philip köpt en fäbod i Dalarna. Så nästa år kanske hela prinsfamiljen firar påsken där men i år är det alltså oklart vart de befinner sig.

Vad som dock står klart är att prinsessan Sofia, precis som alla andra i kungafamiljen, har ett tomt schema under hela påskledigheten. Det finns inga evenemang inbokade för henne vilket innebär att det blir ledig tid med familjen.

Prinsparet lämnar Sverige – därför befinner de sig i New York

Innan det är dags för ledig tid har dock prinsparet ett stort uppdrag utanför Sveriges gränser. I helgen begav de sig till New York där de ska medverka vid World Dyslexia Assembly i Lincoln Center under måndagen.

I samband med prinsparets bröllop 2015 grundades prinsparets stiftelse och Carl Philip själv har sedan en lång tid tillbaka varit öppen med att han har dyslexi själv.

FOTO: TT

Annons