ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip lämnar Sverige

02 apr, 2023 
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har lämnat Sverige för USA.
Men vad är orsaken?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så ser det ut när prinsparet jobbar – se klippet härBrand logo
Så ser det ut när prinsparet jobbar – se klippet här

Prinsessan Sofia och kärleken prins Carl Philip och deras tre söner, prins Julian, prins Alexander och prins Gabriel håller vanligtvis till i funkisvillan på Djurgården.

Men nu nås vi av nyheten att prinsessan Sofia och prins Carl Philip har lämnat Stockholm – för ett mycket speciellt och ärofyllt uppdrag!

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip lämnar Sverige för New York

Faktum är att prinsparet är påväg eller kanske till och med framme i USA vid denna tidpukt, närmare bestämt i New York, skriver Svensk Dam.

Annons

Anledningen?

De ska medverka vid World Dyslexia Assembly i Lincoln Center i New York på måndag. Detta framgår även på Kungahusets hemsida.

I samband med prinsparets bröllop 2015 grundades prinsparets stiftelse. Visionen är att alla barn och unga ska ha möjlighet att vara sig själva. Stiftelsens verksamhetsområden grundar sig på prinsparets personliga engagemang.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia.
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Prins Carl Philip om sin dyslexi: ”Som prins ville jag inte sticka ut”

Prins Carl Philip har länge varit öppen med dyslexi och på stiftelsens hemsida beskriver han känslorna över att få sin dyslexidiagnos.

Annons

”Det var blandade känslor när jag fick min dyslexidiagnos. Som Prins ville jag inte sticka ut från mina kompisar och här kom ytterligare en grej som gjorde att jag stack ut och var annorlunda från mina vänner. Det tyckte jag var jättejobbigt. Samtidigt var det ganska skönt för då fick jag en förklaring till varför jag inte var så bra på att stava eller på att läsa.”, går det att läsa på prinsparets hemsida.

Det är inte heller första gången prinsessan Sofia är i New York. 2005 studerade prinsessan Sofia redovisning med inriktning på affärsutveckling på New York Institute of English and Business.

Hon är dessutom certifierad yoga-lärare och arbetade en tid som yoga-instruktör på företaget Yoga to the People i New York.

Hänt har sökt hovet utan gensvar.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip under Idrottsgalan 2023.
Annons

FOTO: Christine Olsson

Annons