Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har köpt hus i Dalarna

Prinsparet.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har köpt ett nytt hus.
Enligt uppgifter till Expressen ska det ligga i närheten av Sofias föräldrars hem i Dalarna.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så rika är kungahuset – här avslöjas miljonbeloppet
0:50

Efter reklamen: Så rika är kungahuset – här avslöjas miljonbeloppet

(0:50)

Slå på ljud

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia var nyligen på plats i Dalarna för att följa den 99:e upplagan av Vasaloppet, vilket de traditionsenligt gör varje år skidloppet går av stapeln.

Men i år kan det ha funnits en annan anledning till besöket i Dalarna. Expressen avslöjade nämligen att prinsparet har köpt ett residens i området.

Prinsparet har köpt ett fritidshus i Älvdalen

Prinsessan Sofia är uppväxt i Älvdalen i Dalarna och hennes föräldrar bor kvar där än idag. Älvdalen är belägen alldeles vid en lång älv som mynnar ut i en idyllisk skogsjö med badplats. Och i december 2022 köpte även prins Carl Philip och prinsessan Sofia ett fritidshus i området, enligt Expressens uppgifter.

Expressen kan även avslöja att slutpriset för husköpet landade på blygsamma 870 000 kronor, vilket kan upplevas som relativt lågt i sammanhanget. Men det verkar som att budgivningen blivit en intensiv sådan, då slutpriset blev 375 000 kronor dyrare än utropspriset.

Bara veckor innan köpet plockade prins Carl Philip ut 1,2 miljoner kronor i vinst ur sitt modebolag CPhB Design AB.

Hovet bekräftar köpet

Hovet kan bekräfta köper av fritidshuset vilket Margareta Thorgren, hovets informationschef skriver till Expressen.

Det stämmer. Prinsparet har privat köpt en fäbod i Dalarna. Privata fastigheter kommenterar inte hovet”, skriver hon till tidningen.

Om prinsparet kommer renovera fäboden eller låta den vara i befintligt skick är i dagsläget oklart. Men klart står iallafall att Carl Philip och Sofia tillsammans med barnen Alexander, Gabriel och Julian får chansen att spendera mer tid tillsammans med Sofias föräldrar i prinsessans barndomsort.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN