ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Hovets besked för prinsessan Estelle – så blir hennes sommar

02 jun, 2023 
Prinsessan Estelle och kronprinsessan
Prinsessan Estelle har snart gått ut ännu en årskurs.
Nu avslöjar hovet för Hänt vad som sker i sommar för kungabarnen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Barnens glada hälsning till kungen - fina gestenBrand logo
Barnens glada hälsning till kungen - fina gesten

Prinsessan Estelle går i grundskolan vid Campus Manilla på Djurgården i Stockholm. I augusti 2022 var det dags för prinsessans lillebror prins Oscar, samt hennes kusin prins Alexander att ta steget ut i skolvärden. De båda började då i förskoleklass – men dessvärre inte på samma skola.

Prins Oscar började på samma skola som sin syster men kusin Alexander går istället på Djurgårdsskolan. Anledningen bakom beslutet har hovet tidigare förklarat så här:

Skola är ett val som föräldrarna gör” skrev då Margareta Thorgren, informationschef för hovet i ett meddelande till Hänt.

Så blir prinsessan Estelles sommar – hovets svar

Efter två hela terminer av lärande väntar snart skolavslutning för de kungliga barnen. Men vad sker efter att klockorna ringt ut? Jo nu berättar hovet för Hänt om vad sommaren har att erbjuda för prinsessan Estelle och de andra kungliga barnen.

Annons

”Precis som för alla barn som går i skolan är det ett stundande sommarlov som väntar”, skriver hovet i ett mejl till Hänt.

Om prinsessan tar sig an några uppdrag återstår att se. Prinsessan har nämligen senaste åren haft några åtaganden som hon löst med bravur.

Prinsessan Estelles stora musikintresse – glädjande beskedet för sommarlovet

Vad kungafamiljen hittar på i sommar är inget som hovet brukar berätta om men något som går att läsa mellan raderna är att prinsessan Estelle kommer kunna umgås med prinsessan Leonore. I augusti flyttar ju nämligen prinsessan Madeleine med familj hem till Sverige efter åren i USA.

Förmodligen blir det även en hel del musik under sommarlovet då prinsessan Estelle såg ut att vara ett riktigt fan av konserterna som hölls på Borgholms slottsruin förra sommaren. Hon fångades då på flertal bilder under olika konserter.

Glädjande nog väntas flertal konserter ske på platsen även i år. Under Solliden sessions 2023 kommer bland andra Martin Stemarck, Niklas Strömstedt och Theoz att uppträda.

FOTO: TT

Annons