ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Ranias Shemoun Olsson skräck under resan med kungen och drottningen

30 nov, 2022 
Rania Shemoun Olsson
Rania Shemoun Olsson har rest med drottning Silvia och kung Carl Gustaf.
Nu berättar hon om händelsen med kungaparet som väckte stor oro.
– Då känner jag ta det lugnt, jag vill hem till mina barn, säger Rania.
Annons
Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson om förändringen i TV4Brand logo
Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson om förändringen i TV4

Rania Shemoun Olsson, 47, har under året följt den svenska kungafamiljen. På juldagen är det dags för svenska folket att ta del av materialet som spelats in till det årliga programmet Kungahuset. Nyligen besökte Rania Jordanien tillsammans med drottning Silvia, 78, och kung Carl Gustaf, 76, – en resa som hon nu berättar om i en intervju med Hänt.

– Det var deras första utgående statsbesök på tre år på grund av pandemin. Och då blir det en helt annan grej, det blir en rigorös säkerhetsmaskin. Omkring kungaparet men också väldigt mycket omkring kungaparet i Jordanien, de har ännu större säkerhet. Vi fick till exempel inte filma inte filma inne på palatsområdet, vi fick mer ta del av deras material och vi är inte vana att jobba så. Väldigt rigoröst men väldigt välordnat, säger Rania.

Rania, kungen och drottningen
FOTO: Privat

Ranias oro under Jordanien-resan med kungaparet: ”Läskigt”

Att följa kungafamiljen är ett uppdrag som Rania är stolt över och på resorna med kungligheterna får hon uppleva det ena och det andra.

Annons

– Vi får ingå i kortegen också när kungaparet åker. Så då åker vi efter i mediabuss eller mediabilar och bara det är en galen resa. De kör som dårar, säkerhetspolisen och poliserna i Jordanien.

Hur känns det när man ingår i ett kungligt entourage, är det lyxigt eller känns det lite obehagligt att det behövs en sådan säkerhet runt det?

– Nej jag känner inget obehag förutom när de kör så väldigt snabbt och de nästan krockar med varandra. Då känner jag ta det lugnt, jag vill hem till mina barn. Det har väl hänt några gånger där det har blivit lite läskigt faktiskt.

Här rockar prinsparet loss – Se klippetBrand logo
Här rockar prinsparet loss – Se klippet

”De gör så för att ingen ska kunna komma åt kungligheterna”

Det visar sig dock finnas en viss anledning till varför chaufförerna kör på det sättet som det gör.

Annons

– De själva som kör, de nästan krockar med varandra. De säger att de har stenkoll på allting men de har väldigt speciell körstil och går om varandra. Man ser hur de kör om varandra som att de tävlar sinsemellan de här bilarna, säger Rania och fortsätter:

– Jag pratade med medieansvarige där i Jordanien och då sa hon att de gör så för att ingen ska kunna komma åt kungligheterna, skjuta eller så. Därför kör de hela tiden om varandra för att förvilla. Men vi i Sverige är inte vana vid det, här i Sverige kan det gå snabbt men det är väldigt sansat, man har superkontroll. Det är en annan kultur och ett sätt att se på det hela.

FOTO: TV4/Privat

Annons