ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Där sätter hovet stopp – Rania om vad TV4 inte får göra: ”Blankt nej”

29 nov, 2022 
Kronprinsessan Victoria och Rania
Rania Shemoun Olsson har följt kungafamiljen under året för att spela in TV4:s årliga dokumentär Kungahuset.
Nu avslöjar hon i en intervju med Hänt vad hovet inte vill tas med i programmet.
– Vi har såklart ställt frågan ett antal gånger, säger Rania till Hänt.
Annons
Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritters ord om varför de tackade ja till NyhetsmorgonBrand logo
Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritters ord om varför de tackade ja till Nyhetsmorgon

Rania Shemoun Olsson, 47, har sedan 2020 lett TV4:s årliga program Kungahuset. Det är på juldagen den 25:e december som det svenska folket får ta del av programmet där Rania har följt kungafamiljen under det gångna året.

Rania Shemoun Olssons egna ord om resorna med kungligheterna

När Hänt når henne är hon precis hemkommen från en lång inspelningsperiod då hon har rest med flera av de kungliga familjemedlemmarna.

– Vart ska jag börja. Jag gjorde en Jordanienresa med kungaparet och sen gjorde vi Kenya med kronprinsessan Victoria. Bara en av de här dagarna är mycket att prata om. Det har varit mycket intryckt, mycket upplevelser för både kungligheterna men också oss journalister, säger Rania till Hänt och fortsätter:

Annons

– Det har varit så himla mycket på de här resorna så jag är helt slut i skallen. Jag kom hem i lördags. Det var bara hem ett dygn och sen vidare till Kenya.

Även om det varit intensiva veckor är Rania tacksam över allt hon får uppleva. Klippningsarbetet är nu i fullgång inför det kommande programmet. Men hur är det egentligen att följa kungligheterna? Vad tas med och vad tas inte med?

Där stoppas TV4 av hovet – det får inte filmas i Kungahuset 2022

Nu berättar Rania vad hovet i alla fall inte tillåter TV4 att göra under den årliga inspelningen.

Finns det några strikta direktiv från hovets sida vad ni inte får filma, kanske i deras hem eller så?

– Ja hemmet, vi får inte ens komma till deras hem. Vi har såklart ställt frågan ett antal gånger att vi vill göra mer "hemma hos"-reportage men där får vi alltid blankt nej.

Det är främst de officiella uppdragen ni får filma?

– Ibland får vi lite extra grejer som inte är så officiella, som bara är för kanske exempelvis då TV4. Som promenaden på Djurgården förra vintern, då var det bara vi som fick vara där. Det är fint. De är väldigt restriktiva med barnen framför allt, men det är ju förståeligt.

FOTO: TV4

Annons