ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Därför stoppades prinsparets barn från nationaldagsfirandet

07 jun, 2022 
Felicia Hovryd
Prins Carl Philip
Kungafamiljen firade nationaldagen med öppet slott och konsert på Skansen.
Men prins Carl Philip och prinsessan Sofias söner syntes inte till under nationaldagsfirandet.
Här är anledningen!
Annons
Kungens miss "Glad midsommar"Brand logo
Kungens miss "Glad midsommar"

Sveriges nationaldag firades traditionsenligt på slottet. Dagen började på förmiddagen med att kronprinsessan Victoria öppnade upp Stockholm slotts västra portar och välkomnade alla som ville kika på hur slottet ser ut på insidan. I vanlig ordning var det fritt inträde för allmänheten på nationaldagen, skrev kungahuset på hemsidan.

Kungen Carl XVI Gustaf och drottning Silvia inledde dagen på annat håll I Sverige, närmre bestämt i Olofström i Blekinge.

Vid högvaktsavlösningen på slottet närvarade prins Carl Philip på Yttre borggården. Därefter åkte kungafamiljen kortege mot Skansen där dagen avslutades med konsert och att kungen höll tal.

Men alla i kungafamiljen var inte med i firandet på nationaldagen! Nu ger hovet svar på varför prinsparets barn saknades för Hänt.

Prinsessan Madeleine medverkade inte med familjen

Inför nationaldagsfirandet bekräftade hovet för bland annat Svensk Dam att prinsessan Madeleine inte skulle närvara vid nationaldagsfirandet i år.

Annons

– Prinsessan Madeleine bor i USA. Planerar att komma hem till Sverige med familjen till sommaren dock inte förrän efter nationaldagen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Troligtvis kommer Madeleine hem till sin födelsedag den 10 juni, alltså endast några dagar efter nationaldagen.

Därför syntes inte prinsparets söner till under firandet

Det var inte bara prinsessan Madeleine med familjen som saknades. Även prins Carl Philip och prinsessan Sofias söner prins Alexander, 6, prins Gabriel, 4, och prins Julian, 1.

– De är forfarande rätt små och det är en rätt så sen kväll också, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Hänt.

Prinsessan Estelle, 10, och prins Oscar, 6, var dock med från när slottet öppnade till nationaldagsfirandet på Skansen.

Prinsparet
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip åker kortege till Skansen.
kronprinsessan med sin familj på Skansen.
Kronprinsessan Victoria, prins Oscar, prinsessan Estelle och prins Daniel på Skansen.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Henrik Montgomery/TT

Annons