breakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreaking
TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Kungens stora felsägning i direktsändning – prinsens förvirring

06 jun, 2022 
KUNG CARL GUSTAF, PRINS CARL PHILIP
Nationaldagen firas traditionsenligt på Solliden på Skansen i Stockholm och självklart är våra kungligheter på plats. I vanlig ordning fick Kungen hålla tal – men plötsligt blev det lite fel...
Annons
Här anländer kungafamiljen till Polar Music PrizeBrand logo
Här anländer kungafamiljen till Polar Music Prize

SVT firar Nationaldagen med hela svenska folket genom att sända direkt från Skansen i Stockholm. Det traditionsenliga nationaldagsfirandet från Skansen inleds alltid med kungafamiljens kortege genom Stockholm.

Under sändningen blir det fanutdelning, tal av högtidsgäster och artistframträdanden och som vanligt avslutas sändningen med tapto från Stockholms slott.

Kvällen till ära gästas av folkkära svenska artister såsom Theoz, 16, och Tommy Körberg, 73. Men förutom härlig sång och uppträdanden får vi också se klipp från Kronprinsessfamiljen, något som är nytt för i år.

Kungens tal till folket – felsägningen i direktsändning

På plats i publiken sitter alla våra kungliga högheter i sina vackra folkdräkter och kung Carl Gustaf, 77, bjöd på ett vackert tal. Kungens tal verkade beröra alla och kronprinsessan Victoria, 44, var nästan tårögd.

Annons

– Min farfars farfar Kung Oscar II, införde seden att hissa flaggan över Kungliga slottet och där vajar den än idag, ett och ett halvt sekel senare. Och jag vill avsluta med att citera några rader ur en av Kung Oscars många dikter, sa kungen i sitt tal och fortsatte:

– Hissa flaggan ärad utav världen, hissa den i högsta topp. Den uppmaningen tycker jag, ja att den håller i evighet.

Men när kungen avslutade sitt tal blev det lite fel och prins Carl Philip, 42, var framför allt förvirrad.

– Och med de orden vill jag hälsa er alla en riktigt glad midsommar. Tack, sa kungen.

FOTO: SVT

Annons