Därför bojkottar Victoria systern Madeleines firande – sanningen bakom

31 maj, 2022 
Sommarhalvåret innebär att prinsessan Madeleine snart anländer till Sverige för en hel rad av firanden – bland annat sin bröllopsdag.
Någon som däremot inte kommer infinna sig på firandet är kronprinsessan Victoria.
Här är anledningen!
Annons
Här anländer kungafamiljen till Polar Music Prize
Här anländer kungafamiljen till Polar Music Prize

Sommaren är alldeles runt hörnet och det innebär många stora dagar där det finns anledning att fira för kungahuset. Bland annat nationaldagen, prinsessan Madeleines födelsedag och Victoriaveckan.

Och i sommar är det lite extra festligt – Madeleine fyller nämligen jämnt! Hennes 40-årsdag ska firas stort den tionde juni.

Det är också den tiden på året då prinsessan Madeleine vanligtvis tar sig hem från Miami, Florida där hon bor tillsammans med Chris O'neill. Det är på sommarhalvåret vi ofta får se kungafamiljen samlad hemma i Sverige.

Prinsessan Madeleine missar nationaldagen

Nu närmast är det firande av nationaldagen som står på schemat som infaller den sjätte juni. Ett vanligt år där pandemi inte härjar hör det till vanligheterna att Madeleine kommer hem för att fira denna dag. Men så är inte fallet i år.

Annons

"Prinsessan Madeleine bor i USA. Planerar att komma hem till Sverige med familjen till sommaren dock inte förrän efter nationaldagen". Säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Madeleine och familjen verkar trivas bra i värmen och om det finns några planer på om eller när en flytt tillbaka till Sverige är oklart. Det är något tiden helt enkelt får utvisa!

Systern saknas på firandet av bröllopsdagen

Dessvärre har det skett en krock i schemat. Endast två dagar innan det stora födelsedagsfirandet har Madeleine och Chris nämligen sin bröllopsdag, den åttonde juni firar paret sitt nionde år som gifta.

Detta är självklart också något som kommer att firas, om paret kommer att fira på Svensk mark eller hemma i USA är ännu oklart. Men så kan det mycket väl vara eftersom det stora födelsedagsfirandet äger rum två dagar senare. Men någon som inte kommer infinna sig på firandet är kronprinsessan Victoria.

Annons

Dagen efter det pampiga nationalfirandet kommer hon nämligen befinna sig i Nederländerna på ett kungligt uppdrag och missar därmed systerns bröllopsdag.

FOTO: Christine Olsson/TT/Jonas Ekströmer /TT

Annons