TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Prinsessan Sofias okända intresse – hemligheten avslöjad

13 okt, 2022 
AvJulia Riddertorp
Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia utför flera kungliga plikter.
Men hon har även okända personliga intressen som vi nu får ta del av.
Annons
Prinsessan Sofia oigenkännlig – bilderna innan hon blev prinsessaBrand logo
Prinsessan Sofia oigenkännlig – bilderna innan hon blev prinsessa

Under gårdagen anlände drottningen och konungen av Nederländerna till Sverige.

När de landade på Arlanda flygplats välkomnades de av vår kronprinsessa Victoria, 45 och prins Daniel, 49, med marscherande konvoj från Upplands flygflottilj.

Kungafamiljen tog emot kungen och drottningen av Nederländerna

När de väl anlände till hovstallet togs de emot av kungen och drottningen av Sverige, prinsessan Estelle, Prinsessan Sofia, 37 och Prins Carl Philip, 43

Kungafamiljen med Konungen och Drottningen av Nederländerna.
Så ståtlig bild!

Därefter hölls en galamiddag för hedersgästerna i Karl XI:s galleri i kungliga slottets festvåning. I sällskapet kunde vi se svenskar med speciell anknytning till Nederländerna och även representanter för Sverige.

Annons
Kungen under middagen
Kungen under middagen!
drottningen med kungen
Drottningen så fin i rosa.

Under dagen har vi också kunnat se att kungligheterna besöker Stockholms stadshus.

Att utföra plikter är förstås något som kungahuset är väl bekanta med men de har även personliga intressen, något som vi nu får ta reda på. Nämligen Prinsessan Sofias okända intresse.

Prinsessan Sofia och prins Daniels plikter

Prinsessan Sofia utför varje år förpliktelser som avses från kungen. Eftersom hon är hertiginna av Värmland, är hon och prins Carl Philip, ofta på besök i Värmland.

Firandet av nationaldagar, födelsedagar och nobelfester är också något som prinsessan Sofia med övriga i kungafamiljen varje år deltar i.

Annons

Men prinsessan Sofia har även sen en tid tillbaka varit hedersordförande i Sophiahemmet där hon spenderar mycket tid. Prinsen och prinsessan har sin stiftelse där fokuset ligger på att bygga en tryggare vardag på internet för unga barn och även folk med dyslexi.

Något prinsessan är medgrundare i är den ideella organisationen Project Playground som också ska hjälpa unga i deras liv.

Prinsessan Sofias okända intressen

Men som sagt har prinsessan även egna intressen utöver detta. På kungafamiljens hemsida kan vi läsa att prinsessan gillar att sporta och åka skidor på vinterhalvåret.

Just hälsa sport i form av träning är nämligen något som prinsessan tycker om att göra på sin fritid men även att besöka Dalarna eftersom det var där hon växte upp.

Men det är inte bara Sofia som har andra intressen, familjen på prinsens sida gillar att besöka fritidshuset som är lokaliserat i Södermanland.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT och Nils Petter Nilsson

Annons