Hovet vägrar svara på frågan om barnen – bekräftar beslutet

Kungabarnen
Exklusivt

Barnen i den svenska kungafamiljen går nu både i skolan och förskolan.
Inför det kommande höstlovet har hovet fattat ett beslut för barnen.
Här är frågan om Estelle, Oscar och Alexander som hovet väljer att inte svara på!
Lars Wallin om kronprinsessan Victorias val att klä sig
0:37

Efter reklamen: Lars Wallin om kronprinsessan Victorias val att klä sig

(0:37)

Slå på ljud

Efter en lång och härlig sommar med hela kungafamiljen samlad på svensk mark har det nu blivit dags för rutiner och vardag igen. Inför hösten skedde något stort för prinsfamiljen då pris Carl Philip och prinsessan Sofias yngsta son skulle börja förskolan.

Föreningarna för kungabarnen under hösten 2022

Det var under en fredagsförmiddag den 26 mars 2021 som Sveriges nya lilla prins föddes. Pojken fick namnet Julian och idag är han så pass stor att han går på förskolan tillsammans med sin bror prins Gabriel 5. Storebror prins Alexander, 6, gick även han på samma förskola men nu har han precis börjar förskoleklass på sin nya skola.

Även kronprinsessan Victoria och prins Daniels son prins Oscar, 6, tar steget in i skolvärlden denna höst. Inför starten avslöjade kronprinsessparet att prinsen kommer att gå på Campus Manilla, där även prinsessan Estelle, 10 går. Detta innebär att kronprinsessbarnen går på än annan skola än kusinen prins Alexander, som istället går på Djurgårdsskolan.

Hovet har tidigare kommenterat anledningen bakom varför prinsarna går på olika skolor.

Skola är ett val som föräldrarna gör”, skrev då Margareta Thorgren i ett meddelande till Hänt.

Alex Schulmans insikt om privatlivet: ”Hade inte”

Se klippet här!

Frågan som hovet duckar – efter orden om kungabarnen

Det här en händelserik höst för kungabarnen som både börjar skola och förskola denna termin. Men inom några veckor är det dags för höstlov. I Stockholm pågår höstlovet under vecka 44.

För Hänt bekräftar nu hovet att kungabarnen kommer att vara lediga under höstlovet. Hur kungabarnen spenderar ledigheten är dock något som hovet inte tänker besvara.

”Precis som alla barn som går i skolan i Sverige har även de kungliga barnen höstlov. Hur höstlov, samt övriga lov, spenderas är tyvärr inte något vi kommenterar då dessa är privata”, skriver hovet i ett mail till Hänt.

Det återstår helt enkelt att se om det kommer några uppdateringar från höstlovet på familjernas Instagram-konton!

FOTO: TT

SENASTE NYTT!