LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prinsessan Sofia stoppas – beslutet som avgör för prinsfamiljen

01 nov, 2022 
PRINS CARL PHILIP, PRINSESSAN SOFIA
Det har blivit dags för höstlov och då är det många föräldrar som gärna hittar på roliga saker med sina barn.
Men nu stoppas prinsessan Sofia.
Annons
Här stjäl prinsessan Estelle hela showen – se klippetBrand logo
Här stjäl prinsessan Estelle hela showen – se klippet

Prinsessan Sofia, 37, och prins Carl Philip, 43, träffades i Båstad 2009 när Sofia fortfarande bodde i USA. På hösten flyttade hon till Sverige och i januari blev förhållandet med den svenska prinsen offentligt.

Kärlekssagan gick som på räls och två år senare flyttade de in i en lägenhet på Djurgården efter att ha bott i prins Carl Philips lägenhet på slottet under tiden.

Idag bor paret fortfarande på Djurgården i Stockholm, men nu är det kungliga Villa Solbacken som de huserar i. I juni 2015 ringde bröllopsklockorna för paret och vigseln genomfördes i Slottskyrkan i Stockholm och direktsändes i SVT.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip i Värmland

Sedan dess har det hänt en hel del för paret. De är föräldrar till sönerna prins Alexander, 6, prins Gabriel, 5, och prins Julian, som föddes i mars förra året.

Annons

Den senaste tiden har det varit fullt upp för prinsparet och nyligen vankades det fest på slottet när Sverige fick ett uppmärksammat statsbesök av Nederländerna. Under förra veckan fick vi även se prinsessan Sofia och prins Carl Philip på plats i Värmland.

PRINS CARL PHILIP, PRINSESSAN SOFIA

Bland annat besökte de ett av vindkraftverken i nyinvigda Knöstad vindpark under prinsparets tvådagarsbesök i prinsens hertigdöme Värmland.

Därför stoppas prinsessan Sofia

Men det största som hänt den senaste tiden är att prins Carl Philip hoppar in som kung under höstlovet. Detta beror på kungens resa till Brasilien. Även kronprinsessan Victoria, 45, är bortrest under veckan och då blev det alltså prinsen som får rycka in.

”Det innebär att Prins Carl Philip är kvar i Sverige. Behov av tillfällig riksföreståndare har att göra med avståndet på resan. I detta fall utanför Europa”, förklarar hovets informationschef Margareta Thorgren i ett meddelande till Hänt.

Det är ju vanligt att man vill åka utomlands på höstlovet, speciellt om man har små barn som är lediga från skolan. Men nu stoppas alltså Sofia eftersom prins Carl Philip behöver vara kvar i Sverige och rycka in för pappa kung Carl Gustaf, 76.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT

Annons