prinsessan sofia

Här gör prinsessan Sofia det förbjudna – bilden visar regelbrottet

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip.

Under nederländska kungaparets statsbesök i Sverige gästade prinsessan Sofia galamiddagen. Nya bilder visar nu prinsessans regelbrott under tillställningen.
Prinsessan Sofia oigenkännlig – bilderna innan hon blev prinsessa
0:30

Efter reklamen: Prinsessan Sofia oigenkännlig – bilderna innan hon blev prinsessa

(0:30)

Slå på ljud

Det har varit glada miner i det svenska kungahuset under veckan då det nederländska kungaparet har varit på ett stadsbesök. Bland annat har prinsessan Estelle fått träffa sin gudfar, kung av Nederländerna Willem-Alexander, 55.

Nederländska kungaparet har bland annat fått följa med till Vasamuseet, åka bår till Värtahamnen och ätit middag med kung Carl XVI Gustaf, 76, och drottning Silvia, 78, på Stockholms stadsteater.

Dessutom hölls en stor galamiddag på slottet med flera svenska kungligheter närvarande, inte minst prinsessan Sofia, 37, och prins Carl Philip, 43. Men en detalj visar att prinsessan Sofia gjorde något förbjudet, som även kronprinsessan Victoria, 45, är skyldig till under en tidigare tillställning.

Avslöjandet om kronprinsessans regelbrott

Det var i januari, tidigare i år, som kronprinsessan Victoria tog ett beslut som senare skulle visa sig vara ett regelbrott. Hon bar nämligen sitt orderband över sin nakna axel, något som Aftonbladets hovreporter Jenny Alexandersson uppmärksammade på sin Instagram.

”Enligt experter ska man inte bära Serafimerorden på naken hud som kronprinsessan gör här. Men alla prinsessorna och även drottningen har brutit mot den regeln flera gånger genom åren så det verkar inte vara så noga med den saken.”, konstaterar hon.

Hon gav även ett tips på hur man kan undvika att ordensbandet inte ska fladdra runt, som det ibland kan göra.

För att ordensbandet inte ska fladdra runt över klänningen så finns det ett smart knep som ni kan se på Victorias rygg. Man fäster bandet med en liten brosch på klänningstyget och då sitter ordensbandet fast ordentlig under en middag och mingel. Framtill har man också föst fast bandet med en brosch

Och nu visar det sig att även prinsessan Sofia har brutit mot den regeln.

Prinsessan Sofia gör det förbjudna

Det var under galamiddagen för det nederländska kungaparet som prinsessan Sofia gjorde det förbjudna. Hon bar nämligen sitt ordensband mot naken hud. Det visar de nya bilderna från tillställningen.

Prinsessan Sofia.

Här gör prinsessan Sofia det förbjudna.

Fredrik Sandberg/TT
Prinsessan Sofia.

Bilden visar prinsessan Sofias regelbrott.

RUT / SplashNews.com

FOTO: Pontus Lundahl/TT, Fredrik Sandberg/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN