ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Hovets besked: Det ska prinsessan Sofia göra efter mammaledigheten

21 apr, 2022 
prinsessan Sofia på Sophiahemmet
Prins Julian har fyllt ett år och snart är det dags för honom att börja på förskola.
Vad ska prinsessan Sofia göra efter mammaledigheten?
Nu svarar hovet på frågan!
Annons
Här skakar prästen prins Julian under dopet – se det omtalade klippetBrand logo
Här skakar prästen prins Julian under dopet – se det omtalade klippet

Den senaste svenska kungligheten prins Julian Herbert Folke föddes den 26 mars år 2021. Han är prins Carl Philip, 42, och prinsessan Sofias, 37, tredje och yngste son. Prinsparet har sedan tidigare sönerna prins Alexander, 5, och prins Gabriel, 4.

Lördagen den 14 augusti år 2021 döptes prins Julian, hertig av Halland, i Drottningholms slottskyrka. Men sedan dess har han inte synts till så mycket.

Är prins Julian kungafamiljens doldis?

Prins Julian har blivit lite av kungahusets doldis. Trots att han är ett år gammal nu så har svenska folket, och världen, knappt sett honom.

Första gången som lillprinsen syntes till på sju månader var under Vasaloppet den 6 mars 2022. Såklart tävlade inte ettårige pojken i långloppet, som äger rum den första söndagen i mars varje år.

Annons

Loppet är 90 kilometer långt och går från Berga, en by utanför Sälen, till Mora i Dalarna. En annan prins som faktiskt har åkt Vasaloppet ett flertal gånger är prins Julians pappa prins Carl Philip.

Men i år var de båda endast på besök vid en kontroll.

Vid kontrollen i Evertsberg dök prins Carl Philip upp med prins Julian sittandes i en barnbärstol kombinerad med ryggsäck på ryggen.

Prinsessan Sofia fanns inte vid killarnas sida. Hon är fortfarande mammaledig och var säkert hemma med de två andra sönerna.

Men frågan är om det inte börjar bli dags för prins Julian att börja förskola snart? Frågan är ju vad prinsessan Sofia då ska göra om dagarna? Kommer hon börja arbeta igen? I så fall med vad?

Det ska prinsessan Sofia jobba med efter sin mammaledighet

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har en stiftelse som heter Nej till näthat, där de jobbar för att alla ska vara snällare på internet. Ska prinsessan återgå till arbetet med stiftelsen efter sin mammaledighet?

– Ja, mycket stiftelsearbete, avslöjar hovetsinformationschef Margareta Thorgren för Hänt.

År 2021 gick Prinsessan Sofia en vårdutbildning på Sophiahemmets sjukhus och hjälpte därefter till med det hon kunde. Blir det mer arbete på Sophiahemmet efter mammaledigheten tro?

– Känner inte till det, avslutar Margareta Thorgren till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Jonas Ekströmer/TT

Annons