prinsessan sofia

Därför kan prinsessan Sofia stoppas av hovet: ”Tagits upp”

Därför kan prinsessan Sofia stoppas av hovet: ”Tagits upp”

Prinssesan Sofia har med flera andra kungligheter tidigare deltagit i underhållningsprogram på tv.
Nu svarar hovet på hur de ställer sig till kungligheternas medverkan i tv framöver.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så ser det ut när prinsparet jobbar – se klippet här
0:25

Efter reklamen: Så ser det ut när prinsparet jobbar – se klippet här

(0:25)

Slå på ljud

Kungafamiljen åker ständigt runt och besöker tillställningar och gör studiebesök, något som är en del av jobbet. Dock finns det tillfällen då kungligheter syns i sammanhang där de flesta inte förknippar dem med – som till exempel underhållningsprogram.

Tidigare har kungligheter dykt upp i mer eller mindre oväntade program. I Norge avslöjades det att ingen mindre än Maud Angelica Behn, 19, dotter till prinsessan Märtha Louise, 51, sjöng och deltog i den norska versionen av Masked singer, Maskorama.

Hovets besked om prinsessan Sofias medverkan i underhållningprogram

Om något liknande skulle hända i Sverige. Säg till exempel att prinsessan Sofia, 38, skulle vilja ställa upp i Masked singer, hur går det till?

I ett mejl till Hänt förklarar hovet att det i så fall skulle behöva föras en diskussion om saken i förväg.

Om Kungafamiljen väljer att delta i underhållningsprogram är något som dessförinnan tagits upp internt och diskuterats”, skriver hovet i ett mejl till Hänt.

Prinsens dilemma inför Hellenius hörna

För några år sedan gästade en kunglighet i form av prins Carl Phillip TV4:s program Hellenius hörna. Prinsens framträdande i programmet blev då en snackis med tanke på att David Hellenius, 49 med sina kollegor Peter Magnusson, 48 och Christine Meltzer, 48 tidigare gjort sketcher om prinsen i TV4:s humorprogram Hey Baberiba.

Då berättade hovets informationschef Margareta Thorgren för Aftonbladet om varför prins Carl Philip, 43 ställde upp i programmet.

– Prinsen har valt att ställa upp i programmet för att prata om viktiga frågor som ligger prinsen varmt om hjärtat, sa då hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.

Prinsessan Madeleine om offentligheten i Skavlan

Prinsens syster, prinsessan Madeleine, 40 och hennes man Chris O´Neil l, 48 har även de ställt upp på framträdanden i tv. 2015 gästade paret den nu nedlagda talkshowen Skavlan på SVT. I programmet uttalade sig prinsessan om att hela tiden vara i offentlighetens öga.

– Jag tror att jag är ganska blyg och jag gillar inte att vara i händelsernas centrum. Men som officiell person så vet jag att jag måste hantera det här. Jag kämpar med det. Jag jobbar på det. Jag är ju här i dag, sa hon i samband i intervjun med Fredrik Skavlan, 56.

FOTO: Pontus Lundahl / TT

FRÅN FÖRSTASIDAN