David Hellenius om samarbetet med prinsen: "Det är stort av honom"

David Hellenius om samarbetet med prinsen: "Det är stort av honom"

Efter flera hemliga möten har David Hellenius äntligen fått med sin drömgäst i "Hellenius hörna". Prins Carl Philip medverkar i säsongens första program som sänds i morgon.

I morgon gästar självaste Carl Philip, 35, “Hellenius hörna” i TV4. En drömgäst för David Hellenius, 40, men prinsens medverkan var långt ifrån självklar. Programledaren har jobbat i flera år för att få med honom i programmet, och från början var Carl Philip inte alls intresserad, något som Hellenius har full förståelse för.

– Han har berättat det efteråt. Hans första känsla var ”är det verkligen honom jag ska välja?” Det är stort av honom, att han kommer och sätter sig i stolen hos mig. Jag som ändå har varit med och påverkat den där dåliga bilden av honom, säger David Hellenius, som parodierat prinsen i ”Hey Baberiba”, till Expressen.

Prins Carl Philip gästar Hellenius hörna

Prins Carl Philip gästar ”Hellenius hörna” i morgon. Foto: TV4

Men trots prinsen tveksamhet träffades han och David Hellenius över en lunch för sex månader sedan, och det första mötet följdes upp av fler.

– Vi sågs på ställen som de har för möten, någon gång sågs vi hemma hos mig. Det handlade om att han skulle få förtroende för mig, förklarar Hellenius.

Prince Carl Philip of Sweden at the Volvo Ocean Race

Prinsen ställer upp för att prata om ämnen som ligger honom varmt om hjärtat. Foto: All Over Press

Prinsens medverkan är förenad med vissa krav från kungahuset. Man har format ett speciellt avtal som innebär att TV4 inte kan sälja programmet vidare utan hovets medgivande.

– Prinsen har valt att ställa upp i programmet för att prata om viktiga frågor som ligger prinsen varmt om hjärtat, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.

 

Se reklamfilmen för “Hellenius hörna” på David Hellenius Instagram. 

FRÅN FÖRSTASIDAN