prinsessan sofia

Prinsessan Sofia går emot Madeleine helt – bilderna innan uttalandet

Prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine kritiserade nyligen det stora modehuset Balenciaga.
Nu går prinsessan Sofia helt emot Madeleine.
Här rockar prinsparet loss – Se klippet
0:21

Efter reklamen: Här rockar prinsparet loss – Se klippet

(0:21)

Slå på ljud

Prinsessan Madeleine, 40, gjorde nyligen ett uttalande kring kritikstormen som härjat kring modehuset Balenciaga sedan i slutet på november. Anledningen bakom den hårda kritiken är att deras senaste reklamkampanj innehållit bilder på barn som poserat med gosedjur i BDSM-accesoarer.

På Madeleines Instagram publicerade hon ett inlägg där hon kritiserar det stora modehuset, något som Expressen tidigare rapporterat om.

Jag är chockad och upprörd över att barn används i modereklam på ett sexuellt sätt. Användningen av "bondage bears" är en implicit referens till sexualiseringen av barn och pedofilins värld. Det är INTE ok och en bestämd ställning måste tas för att skicka ett meddelande till företag som försöker tjäna på dessa bilder!”, skriver hon på engelska översatt till svenska.

Här syntes prinsessan Sofia göra ett framträdande i en Balenciaga-väska

Men så sent som förra veckan syntes prinsessan Sofia bära upp den klassiska kuvertväskan med nitar som varit en riktig it-väska från Balenciaga.

Det var under Global Child seminarium på Slottet den första december där även kung Carl Gustaf, drottning Silvia och kronprinsessan Victoria deltog.

Expressen har varit i kontakt med hovets informationschef Margareta Thorgren, hon väljer däremot att avböja händelsen.

I Expressens artikel går det att ta del av bilden på prinsessan Sofia när hon bär väskan från Balenciaga.

Följarna har lagt märke till händelsen – efter Madeleines kritik

Händelsen har även skapat reaktioner hos flera av Madeleines följare på Instagram där många uppmärksammat att prinsessan Sofia burit en Balenciaga-väska.

Kanske att prinsparet skulle uppmärksamma detta, eftersom Sofia använde en Balenciaga-väska för bara några dagar sedan.” skriver en följare.

Säg till din svägerska att sluta bära Balenciaga också. Hon bar deras väska till World Childhood Forum för bara några dagar sedan. Av alla ställen att bära en sådan hemsk väska och uttalande. Förhoppningsvis kommer kungahuset att prata med henne omedelbart. Det är pinsamt för hela kungafamiljen.

Mycket välbehövligt efter att Sofia gjorde ett framträdande med en Balenciaga-väska häromdagen.”

Mängder av följare visar också sin uppskattning för att Madeleine tar ställning och sätter ner foten.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT/Jonas Ekströmer/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN