Stora stödet till prinsessan Madeleine – efter starka uttalandet

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine satte nyligen ner foten efter modehuset Balenciagas uppmärksammade reklamkampanj.
Nu hyllas hon av följarna efter bilderna på barnen.
Se kronprinsessan Victorias miss i TV – nära att falla
0:25

Efter reklamen: Se kronprinsessan Victorias miss i TV – nära att falla

(0:25)

Slå på ljud

Prinsessan Madeleine, 40, har länge varit aktiv i The childhood foundation – en stiftelse som arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn. Det var för drygt 20 år sedan som hennes mamma drottning Silvia, 78, grundade stiftelsen.

För ett år sedan så meddelade The childhood foundation i ett pressmeddelande att prinsessan Madeleine intagit en ny roll i stiftelsen som vice ordförande.

Vi är oerhört glada över att H.K.H. Prinsessan Madeleine tar en ännu större roll för Childhood. Vi ser det som ett naturligt steg sett till hennes brinnande engagemang för barnfrågor och erfarenhet av olika roller inom organisationen”, sa Kenneth Bengtsson, ordförande för stiftelsen.

Jag känner mig hedrad och glad över förtroendet. Det är stora skor att fylla men jag kommer att göra mitt absolut yttersta. Stöttningen från hela Childhood-familjen gör att jag känner mig trygg i detta”, sa Madeleine om nya rollen i pressmeddelnadet.

Prinsessan Madeleine sätter ner foten: ”Inte okej”

Det är därför inte konstigt att Madeleine nu starkt tar avstånd från det stora modehuset Balenciaga som blivit hårt kritiserade den senaste tiden. Detta efter en reklamkampanj där barn poserat med gosedjur i BDSM-accesoarer.

På Madeleines Instagram publicerade hon ett inlägg där hon kritiserar det stora modehuset, något som Expressen tidigare rapporterat om.

Jag är chockad och upprörd över att barn används i modereklam på ett sexuellt sätt. Användningen av "bondage bears" är en implicit referens till sexualiseringen av barn och pedofilins värld. Det är INTE ok och en bestämd ställning måste tas för att skicka ett meddelande till företag som försöker tjäna på dessa bilder!”, skriver hon på engelska översatt till svenska.

Samtidigt refererar hon till det arbete hon gör för The childhood foundation.

Childhood anser att alla barn ska kunna växa upp i en trygg miljö fri från våld och sexuella övergrepp. Gå med mig i kampen för att skydda de mest utsatta barnen. Vi kan alla göra något!

Följarnas hyllningar till prinsessan Madeleine

Kommentarsfältet fylls snabbt av följare som håller med och tackar Madeleine för att hon uppmärksammar detta.

Tack för att du uppmärksammar!” skriver en följare.

”Wow du är en av få svenska kändisar som pratat om detta” fyller en andra på.

Vad bra att du tar barnens röst inget barn ska behöva bli utsatt

Tack Madeleine för att du uppmärksammar detta växande problem! Ditt jobb är så inspirerande!

Tack för att du gör detta viktiga jobb!

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN