LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prinsessan Sofia firar inte jul med kungafamiljen – Silvia bekräftar

20 dec, 2022 
Drottning Silvia, prins Carl-Philip och prinsessan Sofia
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia ska inte fira jul med resten av kungafamiljen.
Det bekräftar drottning Silvia nu i en intervju med tyska Bild.
– Självklart vill du ha alla dina barn och barnbarn hos dig på julen, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här fångas prins Nicolas bus på film på kungliga slottet – Se klippet härBrand logo
Här fångas prins Nicolas bus på film på kungliga slottet – Se klippet här

Julen står runt hörnet och nyligen kom hovet med glädjande besked gällande den svenska kungafamiljens firande. Prinsessan Madeleine med familj kommer att komma hem för att fira högtiden i Sverige trots att de vanligtvis bor i Florida, USA.

Drottning Silvia bekräftar – kungafamiljen splittras under jul

Men nu visar det sig att även om hela familjen är samlad i samma land så kommer de inte att fira tillsammans. I helgen sändes galan Ein Herz für Kinder, på svenska "Ett hjärta för barn". Under den tyska galan berättade drottning Silvia i direktsändning om Childhood-stiftelsen och i samma veva ställde hon upp i en intervju med tidningen Bild.

Under intervjun fick drottningen en fråga gällande hur årets julfirande kommer att bli, var på hon berättade om hur kungafamiljen fått dela upp firandet.

Annons

– Prinsessan Madeleine är hos oss i år, kronprinsessan Victoria firar tillsammans med prins Daniels familj och prins Carl-Philip firar ihop med prinsessan Sofias familj. Man måste vara rättvis, säger drottningen till tidningen.

– Självklart vill du ha alla dina barn och barnbarn hos dig på julen. Det har vi också haft. Men barnens makar och firar har förstås också sina familjer. Då få man dela upp sig, säger Silvia.

Prinsessan Sofia har sina rötter i byn Älvdalen, Dalarna, där även hennes föräldrar idag bor. Så förmodligen innebär det att prinsessan, prins Carl Philip och sönerna Julian, Gabriel och Alexander beger sig uppåt i landet för julfirande i år. Om även prinsessan Sofias systrar Lina Hellqvist och Sara Hellqvist närvarar under julfirandet är oklart.

Drottning Silvias ord om sitt arbete med Childhood

I samma intervju berättar drottning Silvia om vad det var som fick henne att grunda Childhood-stifelsen var på drottningen förklarar så här:

– Jag tror att det var i Brasilien. Jag besökte favelor och såg hur barnen utnyttjades. Jag insåg snabbt att många organisationer brydde sig om gatubarn men ingen brydde sig om de barn som utsatts för sexuella övergrepp. Då tänkte jag att där vill jag vara med och hjälpa.

Hänt har sökt hovet för en kommentar.

FOTO: TT

Annons