ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Här dyker prinsessan Sofias syster Lina Hellqvist upp – fångad på bild

21 okt, 2022 
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia har nu varit en del av kungafamiljen i flera år.
Men även hon har ju sina egna familjemedlemmar, som sin mamma, pappa och två systrar.
Hur ser hennes syster Lina ut idag? Se här!
Annons
Här tackar Prins Carl Philip sjukvårdspersonalen för sitt arbete under coronapandeminBrand logo
Här tackar Prins Carl Philip sjukvårdspersonalen för sitt arbete under coronapandemin

Prinsessan Sofia har en syster som kanske inte många känner till, Lina Hellqvist, 40. Hon syns, såklart inte, lika mycket i rampljuset som sin nu kungliga syster, men faktum är att de faktiskt arbetar tillsammans. Lina arbetar nämligen med strategiska partnerskap på insamlingsstiftelsen Project Playground, där prinsessan Sofia numera är hedersordförande i styrelsen.

Project Playground arbetar för att hjälpa utsatta barn


Project Playground
startades av prinsessan Sofia och Frida Vesterberg för över tio år sedan. Den ideella verksamheten drivs idag i Sverige och Sydafrika och organisationen jobbar med att hjälpa utsatta barn i framförallt Kapstaden i Sydafrika samt även i Stockholms förorter.

Annons

Dyker upp på galan – syns på bilden med prins Carl Philip


Häromdagen syntes dock prinsessans syster Lina på en offentlig bild. Det var nämligen en gala för Project playground häromdagen, där prinsparet bjudit in en mängd olika vänner och profiler för att samla in pengar till välgörande ändamål.

Prinsessan Sofias syster Lina med hennes man Mattias
Lina Hellqvist och Mattias Wikström för nästan exakt ett år sedan.

Bland gästerna sågs bland annat Isabella Löwengrip och Bianca Ingrosso, och så även alltså Lina. På bilden där prinsessans syster syns, lite i bakgrunden, kan man se hur hon förändrats det senaste året. Hon har nämligen färgat håret mörkt och gjort en raklugg, till skillnad från den sista offentliga bilden på henne för ett år sedan då hon var blond.

Annons

På plats på Nationalmuseum såg Lina ut såhär, enligt skärmdumpar från Svensk Dam:

Annons

FOTO: Jonas Ekströmer/TT/ Karin Törnblom/TT

Annons