Prinsessan Märtha Louise i rullstol – förklaringen bakom bilderna

Märtha Louise

Prinsessan Märtha Louise av Norge syntes nyligen på ett mycket speciellt uppdrag.
Men varför sitter hon plötsligt i rullstol?
Lars Wallin om kronprinsessan Victorias val att klä sig
0:37

Efter reklamen: Lars Wallin om kronprinsessan Victorias val att klä sig

(0:37)

Slå på ljud

Märtha Louise är prinsessa av Norge och dotter till kung Harald V och drottning Sonja. Hon är den fjärde i den norska successionsordningen, efter sin yngre bror Haakon Magnus.

Att prinsessan Märtha Louise alltid gått sin egen väg är ingen nyhet. Sedan ett par år tillbaka tillsammans med schamanen Durek Verrett och nyligen nåddes vi att paret förlovat sig.

Men varför syntes Märtha Louise nyligen sitta i rullstol? Här är svaret!

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Märtha Louises förlovningslycka med Durek Verrett

Under sommaren kom nyheten att prinsessan Märtha Louise förlovat sig med Durek. Norska kungahuset skickade då sina varmaste gratulationer till de blivande makarna.

– Hans majestät konungen och hennes majestät drottningen sänder sina hjärtligaste gratulationer till prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett med anledning av deras förlovning, och önskar dem allt gott framöver, skrev norska hovet i ett pressmeddelande.

När Märtha Louise träffade Durek Verrett blev det en stor snackis. Faktum är att paret träffades via Lindsey Simcik som ligger bakom podden Almost 30. Simcik beslutade sig för att anordna en dejt åt prinsessan.

– Hon sa: ”Den enda människa jag har känt en sådan öppning med är schamanen Durek. Du måste träffa honom, jag ser en koppling mellan er två”, berättade Märtha Louise i vännens podcast.

Nya bilderna på Märtha Louise – sitter i rullstol under uppdraget

Prinsessan Märtha Louise har en rad olika uppdrag hon tar sig an och syntes i veckan befinna sig med norska Blindeförbundet på öppningen av Veivisere Hundskola, något även Svensk Dam skrivit om.

Men det som stack ut på de nytagna bilderna var att Märtha Louise satt i rullstol, något hon fick prova på under uppdraget med en service-hund.

Prinsessan med en service-hund. På plats var även norska Blindeförbundet, Norges motsvarighet till Sveriges synskadades riksförbund.

FOTO: Lise Åserud
Prinsessan Märtha Louise

Prinsessan Märtha Louise på uppdrag i rullstol.

FOTO: Lise Åserud

FOTO: Lise Åserud / TT / Fredrik Hagen

FRÅN FÖRSTASIDAN