Prinsessan Märtha Louise förlovar sig med schamanen Durek Verrett

Prinsessan Märtha Louise
Breaking

Prinsessan Märtha Louise och kärleken Durek Verret har förlovat sig, det bekräftar det norska kungahuset.
0:30

Efter reklamen: Kungens miss "Glad midsommar"

(0:30)

Slå på ljud

Prinsessan Märtha Louise är en del av det norska kungahuset. Hon är dotter till kung Harald V och drottning Sonja. Hon är den fjärde i den norska successionsordningen, efter sin yngre bror Haakon Magnus.

Märtha Louise har sedan ett par år tillbaka varit tillsammans med schamanen Durek Verrett. Även om kärleken mellan turturduvorna spirar så nås vi nu av den tråkiga nyheten att Durek har blivit sjuk.

Durek Verrett sjuk i njursvikt – stöttas av Märtha Louise

Det är norska Se og Hør som skriver att Durek lider av en allvarlig sjukdom och behöver stort stöd av prinsessan. Tidningen rapporterar att det handlar om njursvikt.

”Vid njursvikt klarar njurarna inte av att rena blodet som de ska. Då stannar skadliga ämnen och vatten kvar i kroppen som annars hade följt med urinen ut. Njursvikt kan vara akut eller kronisk. Behandlingen som du får beror på vilken typ av njursvikt som du har och vilka besvär du har”, skriver 1177 Vårdguiden.

Dialys är en metod som används för att rena och ta bort överflödig vätska i kroppen. Ifall kroppen sedan inte kan renas kan det leda till blodförgiftning eller så kallad sepsis, vilket är en infektion i blodet som ses som så pass allvarlig att du kan dö.

Efter sjukdomsbeskedet – paret förlovar sig

Men efter regn kommer solsken. Nu kommer de fantastiska nyheterna att paret har förlovat sig!

– Hans majestät konungen och hennes majestät drottningen sänder sina hjärtligaste gratulationer till prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett med anledning av deras förlovning, och önskar dem allt gott framöver, skriver norska hovet i ett pressmeddelande.

Något datum för bröllopet är ännu inte satt. Stort grattis till förlovningen önskar vi på Hänt!

FOTO: Christoffer Andersen, Babak Golkar/elevateYOU

SENASTE NYTT!