LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prinsessan Madeleines tidsnöd med Chris – kan inte vänta länge till

14 dec, 2023 
PRINSESSAN MADELEINE, CHRIS O'NEILL
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill skulle ha flyttat hem till Sverige i augusti.
Men det blev aldrig av och nu börjar tiden rinna ifrån dem, tid som de egentligen inte har...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här fångas prins Nicolas bus på film på kungliga slottet – Se klippet härBrand logo
Här fångas prins Nicolas bus på film på kungliga slottet – Se klippet här

Prinsessan Madeleine, 40, och maken Chris O'Neill, 48, har bott tillsammans i Florida sedan 2018, med barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne. Men i våras la de ut huset till försäljning och planen var att flytta hem till Sverige i slutet av augusti.

Så blev det dock inte och nu är flytten till Sverige uppskjuten. Den beräknas ske någon gång under 2024.

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, har Hovets informationschef Margareta Thorgren sagt om flytten.

Därför är det bråttom – kan inte vänta längre

Prinsessparet har älskat det härliga livet i Florida men efter fem år ska nu den sagan ta slut och Sverige väntar tålmodigt.

Annons

Men det börjar minst sagt bli bråttom. Innan flytten till Madeleines hemland är det mycket som ska fixas.

Till att börja med måste deras villa bli såld. Villan har 15 rum, en uppvärmd saltvattenpool samt säkerhetssystem. Dessutom ligger den i ett "gated communtiy" med vakter som bara släpper in folk med behörighet.

Men villan är ändå svårsåld. I våras la de ut den till försäljning för den saftiga prislappen på 83 miljoner kronor. Men ingen nappade och i somras plockades annonsen ner.

Nu ligger den dock ute igen. Men denna gång hos en ny mäklare och man har sänkt priset med 3,8 miljoner kronor. Detta borde ju kunna locka fler köpare men i skrivande stund är den fortfarande till salu.

Det börjar med andra ord bli riktigt bråttom nu för prinsessparet. Om en flytt till Sverige ska ske under 2024 borde dessa formaliteter gärna vara klara vid det här laget.

Prinsessan Madeleines boende i Sverige

Väl på plats i Sverige är dock allting löst. Prinsessparet ska bo i en våning i kungliga hovstallet, en plats som ligger kungen väldigt nära om hjärtat. Det är där han har sina hästar och allt som behövs när det gäller att sätta upp en kortege.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Karin Törnblom/TT

Annons