Prinsessan Madeleines liv i Sverige – så lever hon med familjen

Prinsessan Madeleine till med vänner.

Prinsessan Madeleine kommer hem till Sverige under somrarna med familjen.
Men hur ser livet ut på hemmaplan?
0:39

Efter reklamen: Här besöker prins Nicolas upptäckarparken han fick i dopgåva

(0:39)

Slå på ljud

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill firar om ett år tio år som gifta. Ett så kallat ”tennbröllop”. Kärlekshistorien började dock redan år 2010 i USA där Chris och prinsessan Madeleine träffades för allra första gången.

De bor än kvar i Staterna, numera i Florida med sina tre barn, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

På somrarna och under juletid flyger de till Sverige för att spendera tid med kungafamiljen och vänner.

Men hur ser prinsessan Madeleines tillvaro ut på hemmaplan?

Kärlekssagan mellan prinsessan Madeleine och Chris O'Neill

Prinsessan Madeleine träffade den amerikanske finansmannen Chris O'Neill år 2010. Chris O'Neill rörde sig bland den så kallade svenskeliten i New York på den tiden och det dröjde inte länge innan han och prinsessan Madeleine fattade tycke för varandra.

De började dejta och åkte på flera exklusiva resor tillsammans, bland annat på skidresa och till fartfyllda Las Vegas. År 2012 förlovade sig makarna och kungen och drottning Silvia syntes besöka prinsessan Madeleine och Chris i USA just på grund av detta.

– Prinsessan är lycklig och det är vi också. Han är en riktig svärmorsdröm, berättade drottning Silvia kort efter för Aftonbladet.

Den 8 juni 2013 genomfördes vigseln i Slottskyrkan i Stockholm och direktsändes av SVT.

Prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill vid altaret under bröllopet i Slottskyrkan i Stockholm. Bland andra uppträdde Peter Jöback och Marie Fredriksson.

FOTO: Anders Wiklund / TT

Tiden i Sverige med Chris – reste till lyxiga St Tropez med vänner

Familjen var en period bosatt i New York följt av London. Med sedan år 2018 bor de i Florida.

Under sommar- och juletid kommer familjen alltid till Sverige. I skrivande stund befinner sig prinsessan med sin familj i hemlandet och har bland annat synts arbeta med stiftelsen World Childhood Foundation, som grundades 1999 av drottning Silvia.

Dessutom var det dags för sonen prins Nicolas att utföra sitt första kungliga framträdande och de stolta föräldrarna var såklart vid hans sida.

De besökte nämligen parken vid naturreservatet Skuleberget. När prins Nicolas döptes så överlämnade Länsstyrelsen i Västernorrland Upptäckarparken till lillprinsen som dopgåva.

Prinsessan Madeleine har även rest till St Tropez under sommaren med sina vänner och Chris O'Neill. En av de som medverkade på resan var Natalie Werner även kallad “Nattis” av prinsessan Madeleine, enligt Svensk Dam. Hon är dessutom gudmor till prinsessan Adrienne och Natalie Werner har semestrat ihop med familjen förr om åren.

Prins Nicolas

Prins Nicolas, Christopher O'Neill, prinsessan Madeleine.

FOTO: Patrick Trägårdh/TT

Prinsessan Madeleines okända liv i Sverige – privata våningen

När prinsessan Madeleine är hemma i Sverige bor hon med familj i den privata våningen i Kungliga Hovstallet på Östermalm.

Hovstallet

Hovstallet i Stockholm. Prinsessan Madeleine har en lyxvåning i Kungliga hovstallet på Östermalm.

FOTO: Patrik Österberg/TT

Förutom våningen så lockas förstås Solliden på Öland där prinsessan Madeleine tillbringat tid med sin familj i alla år. Fyrarummaren i Hovstallet på Östermalm har dock varit i prinsessan Madeleines ägo en längre tid.

Sedan ett par år tillbaka är hon med familjen hemmastadda efter en påkostad renovering för 6,8 miljoner kronor, något Svensk Dam även skrivit om. Expressen avslöjade dessutom att ytterligare renovering skedde under år 2018 och 2019.

När prinsessan är hemma i Sverige passar hon också såklart på att umgås med sina vänner. Många känner till Louise ”Lussan” Thott som är en Madeleines bästa vänner sedan över 20 år tillbaka. De har gått i samma klass på Enskilda gymnasiet i Stockholm, studerat på Stockholms universitet och i London tillsammans.

Förutom att umgås med vänner upptäcker Madeleine gärna Stockholm med barnen och maken. Förr har hon skymtats ute på Djurgården och i Humlegården med barnen. Dessutom avnjuter hon gärna lyxiga middagar på Stockholms flådigaste restauranger, bland annat har hon och Chris skymtats på Astoria i Stockholm.

Louise med prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine, Katarina von Horn, Louise Thott och drottning Silvia år 2019.

FOTO: Karin Törnblom/TT
Prinsessfamiljen

Prinsessan Madeleine samlad med familjen vid prins Julians dop i Drottningholms slottskyrka förra året.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Att prinsessan Madeleine gillar restauranger och Stockholm råder det ingen tvekan om. Ofta skymtas hon på Östermalm, nedan en bild från 2010 utanför krogen Riche.

Prinsessan Madeleine med vänner

Prinsessan Madeleine med vänner år 2010 utanför Riche i Stockholm.

FOTO: Stefan Jerrevång/Aftonbladet/TT
Prinsessan Madeleine på restaurang Prinsen

Prinsessan Madeleine äter middag med en väninna på restaurang Prinsen i Stockholm år 2010.

FOTO: OLLE SPORRONG / XP / TT

FOTO: Stefan Jerrevång/Aftonbladet/TT / Jonas Ekströmer/TT

SENASTE NYTT!