LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Glädjebeskedet för prinsessan Madeleine efter stoppade flytten till Sverige

01 sep, 2023 
prinsessan Madeleine
Planen var att prinsessan Madeleine och familjen skulle bo i Stockholm vid det här laget – men flytten sköts plötsligt upp.
Sedan dess har det varit tyst från prinsessan.
Men nu avslöjas ett nytt glädjande besked.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här arbetar kronprinsessan Victoria på MatmissionenBrand logo
Här arbetar kronprinsessan Victoria på Matmissionen

Tidigare under året kunde hovet meddela att prinsessan Madeleine, 41, och Chris O'Neill, 47, flyttar tillbaka till Sverige efter att ha bott i USA i 13 år.

Planen var att prinsessan Madeleine och familjen skulle flytta till Stockholm i augusti och att de tre barnen barnen prinsessan Leonore, prins Nicholas och prinsessan Adrienne skulle börja skolan i Sverige när höstterminen börjar.

Men bara några månader efter den bekräftade flytten meddelade hovet att flytten ställs in – den blir istället framskjuten till nästa år. Men anledningen ska inte bero på strul med husförsäljningen eller Migrationsverket, det var helt enkelt att tiden som en omfattande flytt skulle ta, var aningen knaper.

– Den kommer att skjutas fram till 2024, enligt den information som jag har, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare sagt till Expressen.

Annons

Sedan nyheten om den stoppade flytten kom har det varit tyst från prinsessan, som vanligtvis brukar uppdatera sitt officiella Instagramkonto med jämna mellanrum.

Men nu har vi nåtts av ett glädjande besked!

Prinsessan Madeleines stora glädjebesked

Trots att prinsessan Madeleine kommer bo i USA ytterligare ett år så kommer hennes arbete med organisationen Childhood fortsätta, tillsammans med drottning Silvia.

Till Hänt har Charles Mingo Bennström, pressansvarig på Childhood, kunnat berätta att både prinsessan Madeleine och drottningen är högst aktiva i organisationens arbete.

”Både Prinsessan Madeleine och Drottningen är aktiva i styrelsearbetet under hela året och allt vad det innefattar”, skriver Charles Mingo Bennström i ett meddelande till Hänt.

Vidare berättar Charles att ett nytt pris kommer instiftas i organisationen och Madeleine kommer ha en bärande roll i den nya utmärkelsen.

”Vidare kommer vi under hösten starta upp Childhoodpriset för 2023 där Prinsessan är en del av juryn. Syftet med Childhoodpriset är att lyfta fram personer i Sverige som möter barn och unga i sitt arbete. Fokus riktas varje år mot en utvald yrkesgrupp som består av personer som ofta spelar en avgörande roll för att barn ska vara trygga, men som sällan uppmärksammas för sin insats. Det är engagerade vuxna som ser, bryr sig och agerar för barnens bästa. Årets kategori är dock inte officiell ännu.”

Prinsessan Madeleine har arbetat för Childhood sedan 2006, i både Sverige och USA. Hon är medlem i Childhoods svenska styrelse sedan 2016 och är även hedersmedlem i Childhood USA:s styrelse.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons