LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Så blir prinsessan Madeleines liv i Sverige – det kommer hon att arbeta med

19 jun, 2023 
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine tar med sig familjen hem till Sverige efter sommaren.
Men hur kommer hennes liv att bli och vad ska hon arbeta med?
Det kan nu Hänt avslöja!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappenBrand logo
Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappen

Hovet meddelade i våras att prinsessan Madeleine kommer att lämna USA och flytta hem till Sverige. Anledningen bakom flytten har hovet inte velat delat med sig av utan när frågan kommit har de endast svarat så här:

”Den information vi har är att prinsessan Madeleine med familj flyttar in i våningen på Hovstallet i Stockholm”.

Hovets ord om Chris O’Neills roll i svenska kungahuset

Men hur blir då prinsessans nya liv i Sverige? Jo, barnen kommer att börja i svensk skola. För hennes make Chris O’Neill väntas inga större förändringar ske, hovet har tidigare berättat för Hänt om hur hans liv i Sverige kommer att bli. De förklarade då att vi inte att få se Chris ta sig an några kungliga uppdrag, däremot kanske vi får se honom på allt fler kungliga tillställningar vid prinsessan Madeleines sida.

Annons

”Herr Christopher O’Neill privata yrkesliv är inte något vi kommenterar. I samband med bröllopet mellan Prinsessa Madeleine och Herr Christopher O’Neill meddelade Kungl. Hovstaterna att Herr O’Neill avser fortsätta sin affärsverksamhet. Med anledning av detta anhöll Herr Christopher O’Neill om att få förbli enskild medborgare och ej medlem av Kungl. Huset”, skrev då hovet i ett meddelande till Hänt.

Så blir prinsessan Madeleines liv i Sverige – efter flytten

Prinsessan Madeleine är vice hedersordförande för Childhood. Organisationen som arbetar med att förebygga sexuella övergrepp mot barn har prinsessan arbetat med från USA men kommer hon kanske att kunna vara ännu mer involverad efter att ha flyttat till Sverige? I ett mejl till Hänt berättar nu Charles Mingo Bennström, pressansvarig för Childhood hur prinsessans roll påverkas av flytten.

Annons

”Prinsessan har sedan lång tid tillbaka varit aktiv i olika roller inom Childhood och varit delaktig i vårt arbete från USA. Den stora skillnaden nu blir att vi kan glädjas över Prinsessans fysiska närvaro i stället för deltagande via skärm och telefon (vilket också har fungerat väl). I övrigt är Prinsessan Madeleines roll som vice hedersordförande för World Childhood Foundation oförändrad vilket innebär att hon leder organisationen tillsammans med vår hedersordförande H.M. Drottningen. Tillsammans med övriga styrelsen ansvarar de för att fatta strategiska beslut och utveckla organisationen framåt”.

FOTO: TT

Annons