Bilderna på prinsessan Madeleines ovanliga klädbyte efter mötet med Victoria

Prinsessan Madeleine och familjen njuter just nu av att tillbringa tid i Sverige.
På bilder syns tydligt hur Madeleine tagit inspiration av sin storasyster kronprinsessan Victoria med ett högst ovanligt klädval.

Kungafamiljen är måna om sitt utseende och på offentliga evenemang är de alltid propert klädda, då de vet att de detaljstuderas av media och svenska folket.

Tidigare har hovets informationschef, Margareta Thorgren, uttalat sig om hur kungafamiljen tänker kring deras klädval.

– I alla program som kungafamiljen gör är klädkoden viktig. Kungafamiljen försöker där det är möjligt att stötta svensk modeindustri, sa Margareta då.

prinsessan Madeleine, 39, bor i Florida, USA tillsammans med maken Cristopher O'Neill, 47, blir det lite mindre svenskt mode för henne men vi ser henne då och då i svenska modedesigners kreationer.

Ny historisk bild på kungafamiljen

Förra veckan fångades hela kungafamiljen på en och samma bild, vilket inte har gjorts sedan 2017. Det var när kungafamiljen samlades i Sverige på sitt älskade Solliden under fredagsförmiddagen som hovet delade med sig av en historisk bild där hela familjen var samlade.

Exklusivt
OKÄNDA BESLUTET Det gör Madde – därför syns inte familjen

”Tillsammans på Öland igen! Ett efterlängtat återseende för den Kungl. Familjen, som efter lång tid på olika håll nu återigen kan samlas på ”solens och vindarnas ö”. En fortsatt glad sommar tillönskas alla”, skrev de till bilden på sociala medier.

Hela kungafamiljen samlad på Öland igen

Prinsessan Madeleine och maken Christopher O’Neill och deras tre barn prinsessan Leonore, 7, prins Nicolas, 6, och prinsessan Adrienne, 3, är sedan några veckor tillbaka på svensk mark.

På grund av pandemin har hon inte varit i Sverige på drygt ett och ett halvt år och därför bara kunnat umgås med pappa kung Carl Gustaf, mamma drottning Silvia, storasyster kronprinsessan Victoria, storebror prins Carl Philip samt alla syskonbarn under digitala former.

Tidigare i juli besökte hon tillsammans med kronprinsessan Victoria konserten Solliden sessions som då gästades av Peter Jöback. De sommarklädda systrarna satt bredvid varandra under konserten och njöt av musiken. Prinsessan Madeleine hade på sig en kjol, en vit blus och en stickad tröja knuten runt axlarna. Till kläderna matchade hon ett par bruna läderklackar.

Kronprinsessan Victoria hade på sig en blå sommarklänning, jeansjacka och bröt av den uppklädda outfiten med ett par vita sneakers.

Madeleines klädförändring efter mötet med Victoria

Drygt en vecka efter Peter Jöbacks uppträdande var det dags för schlagerdrottningen Lena Philipson att uppträda på Solliden. Då fångades familjemedlemmarna på bild och det var uppenbart att Madeleine hade tänkt om i hennes klädval, i alla fall när det kom till skorna.

Under konserten hade Madeleine på sig en blommig kjol och hon värmde sig med en stickad tröja över långkjolen. I vanliga fall brukar Madeleine synas i någon form av klackar, men nu hade hon bytt ut läderklackarna mot ett par liknande vita sneakers som systern Victoria hade på sig en vecka tidigare under Peter Jöbacks uppträdande. Madeleine i sneakers hör verkligen inte till vanligheterna!

Kronpinsessan Victoria och prinsessan Madeleine på Solliden.

Magnus Johnsson/TT

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine under Peter Jöback konserten.

Magnus Johnsson/TT

Prinsessan Madeleine med dottern Leonore och maken Chris'Oneill under Lena Philipsson konserten på Solliden.

Magnus Johnsson/TT

Prinsessan Madeleine med familj.

Magnus Johnsson/TT

LÄS OCKSÅ: Därför saknades Sofia under firandet av kronprinsessan Victoria

LÄS OCKSÅ: Därför syns inte prinsessan Madeleine – beslutet för barnen sommaren 2021

FOTO: Magnus Johnsson/TT