Därför saknades Sofia under firandet av kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria & prinsessan Sofia

Firandet av kronprinsessan Victoria skedde i år på Borgholms Slott. Hela kungafamiljen var samlad för att fira kronprinsessan – alla förutom prinsessan Sofia. Här är anledningen till hennes frånvaro.

Förra veckan fyllde kronprinsessan Victoria 44 år och som vanligt firades hon storslaget på Öland. Kronprinsessans födelsedag har varit en av sommarens höjdpunkter i många år och det här året blev inget undantag. Trots ett mycket annorlunda år blev det nämligen ett minst sagt lyckat firande där flera av Sveriges största artister kom för att bjuda på vacker musik under den så kallade Victoriakonserten.

I år bjöds kungafamiljen, publiken och tv-tittarna på musikframträdanden från Benjamin Ingrosso, Sabina Ddumba, Mando Diao, Smith & Thell, Moonica Mac och Sofia Jannok, och stämningen var fantastisk.

Men någon som inte kom för att ta del av den fina kvällen var prinsessan Sofia. Nu berättar hovet hur det kommer sig.

De var på plats under firandet av kronprinsessan på Borgholms slott

Under födelsedagsfirandet var nästa hela kungafamiljen på plats. Vid sin sida hade Victoria prins Daniel och barnen Oscar och Estelle och även kungen och drottningen syntes i publiken. Till och med prinsessan Madeleine och Chris O'Neill hade tagit sig hela vägen från Florida för att få vara med och fira Victoria. Men när kamerorna filmade in på prins Carl-Philip var det flera som reagerade på att prinsessan Sofia inte syntes till - trots att hon befann sig på Öland.

Kronprinsessan Sofia med familj.

Jonas Ekströmer /TT

Därför saknades prinsessan Sofia under firandet av Victoria

Anledningen till att Sofia saknades i publiken var för att hon valde att stanna hemma på Solliden med barnen Julian, Alexander och Gabriel. Detta eftersom hon och Carl-Philip fick ett nytt tillskott till familjen för endast tre månader sedan.

WOW! Prinsessan Sofias förvandling väcker reaktioner

Sofia hade alltså planerat att gå på firandet av kronprinsessan Victoria, men beslutade sig för att stanna hemma bara någon timme innan konsertens start.

I ett sms till Svensk Damtidning skriver hovet om beslutet:

"Med tanke på att Prins Julian fortfarande är så liten har prinsessan Sofia valt att stanna på Solliden ikväll för att ta hand om barnen", skrev Ulrika Näsholm.

Och även Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, intygar.

"Hon har fortfarande en liten baby som ammas", skrev hon i ett sms.

LÄS OCKSÅ: Madeleine och Chris O'Neills överraskande familjebesked – stora glädjen

LÄS OCKSÅ: Därför tvingas kung Carl XVI Gustaf och kronprinsessan Victoria avbryta semestern

FOTO: Jonas Ekströmmer/TT

SENASTE NYTT!