hänt exklusivt

Prinsessan Madeleine följer inte med på drottning Silvias resa

Madeleine och Silvia

Prinsessan Madeleine tvingades tacka nej till ett Childhood event nyligen.
Nu återupprepar sig historien.
Något som hovet bekräftar för Hänt.
Martin Melins relation till kungafamiljen: ”Drömmänniskor”
0:46

Efter reklamen: Martin Melins relation till kungafamiljen: ”Drömmänniskor”

(0:46)

Slå på ljud

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleine, 41, har tidigare berättat att hon till hösten flyttar hem till Sverige. Under nationaldagen var hon återigen hemma i Sverige tillsammans med sina barn prinsessan Leonore, 9, prins Nicholas, 8, prinsessan Adrienne, 5, och sin make Chris O´Neill, 48 för att delta i Sveriges 500-års firande. Flytten betyder att Madeleine kommer att spendera mer och mer tid hemma i Sverige.

Prinsessan Madeleine missar Childhood event

Redan för en månad sedan hade prinsessan ett event som hon hade anordnat och skulle delta vid. Det var ett Childhood evenemang på Gröna Lund tillsammans med sin mamma drottning Silvia, 79. Tyvärr tvingades Madeleine lämna återbud till den tillställningen på grund av att hennes äldsta dotter då hade skadat armen. Något som hovet då bekräftade för Hänt.

"Prinsessan Madeleine har ställt in sin resa till Sverige för medverkan vid ”En speciell Childhoodkväll på Gröna Lund” som äger rum i dag, onsdag 10 maj. Anledningen till den inställda resan är att Prinsessan Leonore har trillat och brutit armen och väntar på en operationstid."

Eventet på Gröna Lund var också tänkt som startskottet för drottningen 80-års firande som infaller i december.

Drottning Silvia – ensam på invigningen

Nu missar återigen Madeleine ett Childhood evenemang. En invigningen som sker den 15 juni. Något som hovet kan bekräfta för Hänt.

”Endast H.M. Drottningen närvarar vid Childhood-Haus invigning i München, middag till förmån för Childhood i Tyskland samt styrelsemöte i Childhood Tyskland.”, skriver hovet i ett meddelande.

Drottningen är grundaren bakom World Childhood Foundation, där hennes dotter prinsessan Madeleine har arbetat för sedan 2006, både i Sverige och i USA . Prinsessan är även vice hedersordförande i organisationen, men är som hovet meddelande, inte med på resan eller invigningen i Tyskland.

Prinsessan Madeleine har arbetat för Childhood sedan 2006, i både Sverige och USA. Hon är medlem i Childhoods svenska styrelse sedan 2016 och är även hedersmedlem i Childhood USA:s styrelse.

FOTO: Karin Törnblom/Christine Olsson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN