LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prinsessan Madeleine dök aldrig upp – drottning Silvia helt ensam

14 maj, 2024 
Drottning Silvia befinner sig i Thailand med Childhood.
Trots att dottern prinsessan Madeleine är vice hedersordförande i stiftelsen är hon inte med sin mamma på resan...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappenBrand logo
Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappen

Drottning Silvia befinner sig just nu i Thailand tillsammans med Childhood. Stiftelsen grundades 1999 av Silvia och syftet är att arbeta för barns rätt till en trygg barndom – samt arbeta med förebyggande åtgärder mot våld och sexuella övergrepp på barn över hela världen.

Prinsessan Madeleine är också engagerad och är vice hedersordförande i stiftelsen. Men trots det nära arbetet med sin mamma kommer Madeleine inte följa med henne till Thailand denna gång.

Annons

Prinsessan Madeleine skippar resan med Silvia

Childhoods kommunikationsansvarige Charles Mingo Bennström bekräftar att Madeleine inte följer med mamma Silvia.

”Det stämmer. Drottningen är med Childhood i Thailand för att träffa våra projektpartners samt för att delta under Child Protection Summit i Bangkok. Vår vice hedersordförande Prinsessan Madeleine är inte med denna gång.”, skriver han i ett mejl till Hänt.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia när de anlände till World Childhood Foundation galamiddag i New York hösten 2023.FOTO: Pontus Höök / TT
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill under childhood galamiddag förra året.FOTO: Pontus/Höök
Annons

Då kommer Madeleine hem till Sverige

De senaste åren har prinsessan Madeleine bott i USA med sin make Chris O'Neill och barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Prinsessan Madeleines första besked var att hon och familjen skulle flytta hem till Sverige under sommaren 2023. Men så kom hovet med nyheten att flytten hade blivit uppskjuten och skulle ske först 2024.

Hovexperten Herman Lindqvist, 80, har medgett att han varit skeptisk mot hovet om hur de hanterade annonseringen av flytten. Dessutom har han uttryckt fundering om Chris O'Neill verkligen kommer trivas i Sverige.

– Det beror nog på att han helt enkelt inte vill leva som någon kunglig fånge på slottet. Med den uppmärksamheten och den förpliktelsen. Dessutom tror jag att han skulle vantrivas något enormt i det, för honom, lilla Stockholm. Bara han går 300 meter så är det folk som stirrar på honom och vet vem han är hela tiden, har Herman sagt i en intervju med Hänt.

FOTO: TT

Annons