Prinsessan Leonores första dag på förskolan i Stockholm

Prinsessan Leonore började idag sin första dag på en förskola på Östermalm i Stockholm.

Prinsessan Madeleine och maken Chris O´Neill har valt att placera prinsessan Leonore, 3, på en förskola på Östermalm i Stockholm. Under torsdagen skolades hon in under första dagen.

– Familjen kommer regelbundet att vistas i Sverige i perioder och då är det bra att Leonore får den här erfarenheten, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.

Paret som träffades medan prinsessan bodde i New York flyttade till London 2014, då Leonore var drygt ett halvår gammal.

– Därifrån kan han sköta mycket av sina affärer och samtidigt ha nära till Sverige där Madeleine har sina åtaganden, berättade en källa för Hänt.

Sedan dess har mycket hänt, inte minst har familjen utökats ytterligare med prins Nicolas, 2. Till skillnad från sin syster, som föddes i New York, såg lillprinsen dagens ljus på Danderyds sjukhus i Stockholm i juni 2015.

Chris O'Neill, prins Nicolas, prinsessan Madeleine och prinsessan Leonore firade kronprinsessan Victorias 40-årsdag i juli.

Chris O’Neill, prins Nicolas, prinsessan Madeleine och prinsessan Leonore firade kronprinsessan Victorias 40-årsdag i juli.

Efter åren i London har det i kungliga kretsar talats om att Madeleine och Chris kan vara på väg hem till Sverige, inte minst sedan familjen tillbringat en stor del av sommaren här. Valet av förskola kan tyckas vara ett bergsäkert tecken på att de nu gör slag i saken, men än så länge nekar hovet.

– Prinsessan Madeleine med familj bor kvar i England, fortsätter Margareta Thorgren.

När Hänt rapporterade om flytten till London i oktober 2014, då paret redan hade köpt sin lägenhet i England, var hovet också förtegna och påstod att flytten var på “planeringsstadiet”. Först några veckor senare bekräftade de.

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Madeleine och Chris festkväll i Saint Tropez

Förskolan Leonore i dag började på ligger inte långt ifrån kungliga Hovstallet, där Madeleine sedan många år har en lägenhet. Det är i den hela familjen just nu bor medan de är hemma i Sverige, och de planerar att stanna åtminstone september ut.

– Både prinsessan Madeleine och Chris O’Neill kommer att hålla i inskolningen, meddelar hovet.

Beskedet om Leonores nya förskola kan tyckas plötsligt, men planen att långsamt röra sig mot Sverige har hela tiden funnits. Både Leonore och Nicolas måste växa upp i Sverige om de ska få vara en del av successionsordningen, och det har varit avsikten sen prinsessans födsel.

– Leonore ska uppfostras här från ungefär sex års ålder och ha hela sin skolgång i Sverige, sa då riksmarskalk Svante Lindqvist.

Enligt Aftonbladet har prinsessan stått i kö till förskolan sedan hon föddes och även lillebror Nicolas ska ha placerats i kö till samma förskola vid sin födsel. Han får dock vänta på att göra storasyster sällskap.

– Just nu är han så ung så det är inte aktuellt, men det finns stora möjligheter att även prins Nicolas kommer att gå på samma förskola i framtiden, säger Margareta Thorgren.

Foto: IBL

SENASTE NYTT!