Prinsen blir av med sina titlar efter att ha anklagats för våldtäkt

Prince Andrew

Efter att prins Andrew blivit anklagad för våldtäkt bestämmer nu drottning Elizabeth att han ska förlora sina kungliga titlar.
Läs här!

Den senaste tiden har det brittiska kungahuset skakats om rejält. Detta efter att drottning Elizabeths son prins Andrew blivit anklagad för våldtäkt.

Nu väljer drottningen att ge sonen hårda konsekvenser.

Prins Andrew anklagad för våldtäkt – blir rättegång

Det var förra året som Virginia Roberts Giuffre, 38, stämde prinsen i ett civilmål. Virginia Roberts menar nämligen att prinsen ska ha våldtagit henne vid flera tillfällen i början av 00-talet.

Prinsen och Virginia ska ha träffats när Virginia bara var 17 år gammal genom den numera avlidne sexualförbrytaren Jeffrey Epstein och hallicken Ghislaine Maxwell, 60, som nyligen dömdes för flera sexbrott mot barn.

Våldtäkterna ska, enligt Virginia, ha ägt rum både i New York och på Jeffrey Epsteins ö i Karibien.

Exklusivt
Därför vill Einárs mamma inte medverka i dokumentären

Prins Andrew har däremot nekat till anklagelserna. Han har till och med hävdat att han aldrig ens har träffat Virginia Roberts, något som han sagt i en intervju med BBC 2019.

Tillsammans med sina advokater har prinsen gjort allt han kan för att undvika rättegång. Men igår stod det klart att Virginia ska få sitt fall prövat i USA.

– Det är mycket ovanligt att en kunglighet ställs inför rätta och det påverkar hela den brittiska monarkin, säger hovexperten Sara Ericsson till Aftonbladet.

Döms prinsen kan han tvingas betala cirka 37 miljoner kronor till Virginia och . rättegångskostnaderna kommer han behöva stå för själv. Förra veckan rapporterade The Mirror att han nu försöker sälja sin semesterstuga i Schweiz för 17 miljoner pund.

Prins Andrew blir av med sina kungliga titlar

Men det är inte den enda stora nyhet som kommit det senaste dygnet. Nu meddelar även det brittiska hovet att prinsen kommer att fråntas sina kungliga titlar och att “hertigen av York inte kommer att åta sig några offentliga uppdrag” i fortsättningen.

LÄS OCKSÅ: Efter stora oron för prins Daniels hälsa – hovets nya besked om hans sjukdom

LÄS OCKSÅ: Starka reaktioner efter nya bilden på prinsessan Sofia – se den här

SENASTE NYTT!