Prins Philips hemliga testamente – 18 åringen Lady Louise ärver

Prins Philip lämnade oss i våras men vad händer egentligen nu med hans ägodelar?
Testamentet är hemligt i flera år framöver – men allting pekar på att en viss ung kvinna kommer att bli arvinge.

Prins Philip dog på Windsor Castle den 9 april 2021, han hade då stått vid drottning Elizabeths, 94, sida ända sedan 1947. De fick med andra ord uppleva mycket tillsammans och i mångas ögon har de varit ett världsledande kungligt par.

Tillsammans har de sönerna prins Charles, 72, prins Andrew, 61, prins Edward, 57 och dottern prinsessan Anne, 70.

Davids syrliga pik till Malou – kängan mot konkurrenten

Att svenska kungafamiljen har ett speciellt band till den brittiska kungafamiljen är ingen hemlighet. Det är faktiskt så att kung Carl Gustaf XVI är brylling med drottning Elizabeth. När Prins Philip dog skickade svenska kungafamiljen sina varmaste kondoleanser.

”Kondoleans är skickad från kungafamiljen. Kransar är skickade från kungafamiljen. Stockholms slott flaggar på halv stång och det blir serafimerringning”, förklarade Hovets informationschef Margaretha Thorgen för Hänt.

PRINS PHILIP BEGRAVNING

Prins Philip begravdes vid St Georges kapell i våras.

2021 Pool / i-Images

Sexskandaler och utomäktenskapliga barn präglar brittiska kungafamiljen

I den brittiska kungafamiljen har det under årens lopp gått vilda rykten om älskarinnor och utomäktenskapliga barn. Detta har gjort att brittiska kungafamiljens testamenten blivit extra omskvallrade genom åren.

De är dock alltid hemliga och så har det varit sedan 1910, när drottning Elizabeths farmors bror prins Francis dog. I hans testamente stod det nämligen att hans älskarinna skulle få ärva familjejuvelerna, vilket ledde till en kunglig sexskandal.

Philips testamente fick sin sekretesstämpel i september, efter ett möte i brittiska Högsta Domstolen, och kommer att vara dolt för världen i 90 år framåt. Motiveringen är att man vill värna om drottning Elizabeths integritet.

Så vad som egentligen står i det dokument som prins Philip lämnade efter sig är det därför ingen utomstående som har fått veta än.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

De får ta del av prins Philips arv

Vad man däremot vet redan nu är att prins Philip uppges ha haft en förmögenhet på motsvarande 360 miljoner svenska kronor – och lite kring testamentet har kunnat läcka ut.

Philips 18-åriga barnbarn Lady Louise ska ha fått förtroendet att överta hans hästar Storm och Nevis samt den vagn som han körde fyrspann med. Prins Philip ska också ha varit generös mot sin sin privatsekreterare Archie Miller Bakewell, sin hovlakej William Henderson, och sin kammarbetjänt Stephen Niedojadlo.

Philip var även nära vän med Penny Knatchbull, men om hon får ärva något är det ingen som vet. De två hade en nära relation i många år, men ingen utomstående vet om skvallret stämmer.

Hur det faktiskt blir får vi dock vänta i 90 år för att få svaret på.

LÄS OCKSÅ: 109-åriga Dagnys nya kärleksbesked på äldreboendet

LÄS OCKSÅ: Tittarna rasar – efter inslaget med Christina Lindberg i Bingolotto

FOTO: CHRIS JACKSON, TT

Senaste nytt