ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prins Harrys chockavslöjande – nu berättar han: Mamma Diana överlevde

09 jan, 2023 
Prinsessan Diana och prins Harry
Prins Harry var bara tolv år när hans mamma prinsessan Diana dog i en bilolycka i Paris 1997.
Efter det har det spekulerats vilt kring kunglighetens död och vad som egentligen hände.
I en ny tv-intervju berättar Harry att han under en lång tid efter olyckan var övertygad om att hans mamma var vid liv.
Annons
Skansen-Jonas Wahlström om träffarna med kungafamiljenBrand logo
Skansen-Jonas Wahlström om träffarna med kungafamiljen

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det var den 31a augusti 1997 som hela världen chockades av nyheten att prinsessan Diana omkommit i en bilolycka. Hela världen var i sorg efter prinsessans bortgång och blommorna utanför Buckingham Palace växte timme för timme. Alla sörjde för prinsarna William och Harry, då femton och tolv år gamla, som mist sin älskade mamma.

Nu 26 år senare talar prins Harry ut om sin mammas död. Att han under en lång tid var övertygad om att hon inte var död utan bara bestämt sig för att försvinna ett tag.

Därför trodde prins Harry att Diana överlevde

Det var en varm sommarkväll 1997 som prinsessan Diana och hennes nyfunna kärlek Dodi Fayed var på besök i Paris. Hela världen hade fått nys om deras vistelse eftersom paparazzis följde prinsessans varje steg.

Annons

Senare under kvällen var det dags för kärleksparet att ge sig ut på en biltur och väl på vägarna var stämningen kaosartad. Paparazzis i bilar, motorcyklar och på vespor följde efter bilen för att ta foton på Diana och Dodi.

Inte långt efter det kraschade Diana och Dodis bil, med en hög fart in i betongen, bilen snurrade runt och blev sedan stående vid motsatta väggen. Kort därefter möttes hela världen av den tragiska nyheten att prinsessan Diana och Dodi Fayed hade avlidit i kraschen.

Nu 26 år senare efter den tragiska bortgången talar prins Harry ut om Dianas död. Att han under en lång tid var övertygad om att Diana i själva verket inte var död utan var vid liv.

– Jag vägrade helt enkelt att acceptera att hon var borta. Dels för att hon aldrig skulle göra så här mot oss, dels för att allt kanske var en del av en plan, säger Harry i en ny tv-intervjun med Anderson Cooper.

Prins Harry talar ut om prinsessan Dianas död

Prins Harry berättar att både han och prins William trodde att Diana fejkade sin död i flera år och att hon så småningom skulle kontakta sönerna.

Annons

– William och jag pratade om det för han hade liknande tankar som jag om det.

I en annan intervju med Tom Bradby har prinsen talat ut om om känslorna kring sin mammas död och att tanken på att förlora henne var obegriplig. Därför bad han sin dåvarande privatsekreterare Jamie att visa honom fotografierna från olyckan.

– Jag såg hennes bakhuvud, det blonda håret, där hon satt hopsjunken i sätet, säger Harry och fortsätter:

– Jag är evigt tacksam mot Jamie för att han visade mig vad han ansåg att jag behövde se samtidigt som han tog bort bilder som han visste att jag inte borde utsättas för.

FOTO: Cherruault/SIPA Press/TT

Annons