ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prins Daniel lämnar – hovet bekräftar orsaken bakom Victorias frånvaro

07 nov, 2023 
KRONPRINSESSAN VICTORIA, PRINS DANIEL
Prins Daniel ska ut och resa och det är vårt grannland Norge som står på agendan!
Men kronprinsessan Victoria lämnas hemma.
Här är anledningen!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kronprinsessan i Australien – besöker koalor i Namadgi National ParkBrand logo
Kronprinsessan i Australien – besöker koalor i Namadgi National Park

Prins Daniel, 50, har en hektisk vecka framför sig.

På onsdagen bär det av till vårt grannland Norge tillsammans med prins Daniels fellowship. Det måste bli snabba ryck eftersom på lördag väntar en stor dag för prinsen. Då ska han nämligen firas av nära och kära eftersom han fyllde 50 år tidigare i år.

Varför han inte firades på sin riktiga födelsedag har en mycket rimlig förklaring. Den inföll nämligen på exakt samma dag som kung Carl Gustaf, 77, firade sina 50 år på tronen.

”Prins Daniel firas privat den 11 november. Då festen är privat kommenterar vi inte vilka som närvarar.”, bekräftade Hovet i ett mail till Hänt.

Prins Daniels relation till kronprins Haakon

Men först är det alltså Norge som står på agendan. Prins Daniel och kronprinsessan Victoria har en mycket stark koppling till vårt grannland i väst eftersom de är väldigt nära vänner med det norska kronprins-paret. På foton kan man se tydligt att de bägge kungliga paren trivs alldeles utmärkt i varandras sällskap.

Annons

Det går inte att ta miste på att de trivs tillsammans, de skrattar och har roligt ihop – även när de är i offentliga sammanhang och allvarligare tillställningar. Det var helt enkelt ingen slump att Haakon blev fadder åt prinsessan Estelle och Mette-Marit fick samma roll fast åt prins Oscar.

Därför saknas kronprinsessan Victoria på prins Daniels resa

Prins Daniel kommer troligtvis inte hinna hälsa på sina norska vänner under den här trippen. Men något som är säkert är att kronprinsessan Victoria lämnas hemma.

Nu förklarar hovet vad det beror på.

”Precis som vid tidigare entreprenörsresor tillsammans med Prins Daniels Fellowship, genomför Prins Daniel dessa. Även besök i Sverige inom ramen för Prins Daniels Fellowship genomför Prinsen då dessa ligger inom ramen för Prinsens engagemang. Som ni kan se i kalendern har alla medlemmarna i Kungafamiljen enskilda samt gemensamma åtaganden”, skriver Hovet i ett meddelande till Hänt.

FOTO: Mads Claus Rasmussen, Claudio Bresciani/ TT

Annons