LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Kändisarna festar loss med prins Daniel på hans 50-årsfest: ”Väldigt kul”

11 nov, 2023 
Linn Seipel
prins daniel fyller 50 år fest slottet
Kungliga slottet i Stockholm är just nu fyllt med över 200 festglada gäster!
Prins Daniel har fyllt 50 år och det firas med pompa och ståt – här är kändisarna som är på plats!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här syns prinsessan Estelle med kändisdottern – underbara scener med prins DanielBrand logo
Här syns prinsessan Estelle med kändisdottern – underbara scener med prins Daniel

I skrivande stund är det kungliga slottet fullt av festglada gäster, alla där för att fira prins Daniel som fyllt 50 år. Enligt Svensk Damtidning, som bevakar tillställningen på plats, har över 200 gäster anlänt till den praktfulla festvåningen.

Stämningen verkar god – och kan ses som en god revansch för att ha tvingats fira den riktiga 50-årsdagen i september i tysthet, eftersom den krockade med då kung Carl Gustaf, 77, firade sina 50 år på tronen.

Prins Daniels 50-årsfirande – kändistätt på gästlistan

Av Svensk damtidnings bilder från evenemanget att tyda, är klädkoden för kvällen ”smoking”. De celebra gästerna syns anlända i lyxiga smokings, vackra paljettklänningar och pampiga accessoarer.

Annons

På gästlistan är prins Daniels familj och barndomsvänner från Ockelbo till Victorias väninnor med respektive och Daniels alla arbetskamrater. Rimligen flera från hans entreprenörsresa till Norge förra veckan.

Felix Herngren om kvällen: ”Ska bli väldigt kul”

Även en hel del folkkära kändisar har visat sig. Så som regissören och skådespelaren Felix Herngren med frun Clara Herngren.

– Ja, det blir fest, det ska bli väldigt kul, säger Felix till Aftonbladets reporter, som sänder från evenemanget. Han fortsätter:

– Men jag har ingen aning, jag har aldrig varit här förut.

Carolina Klüft ser fram emot att få dansa i det kungliga slottet

Före detta friidrottare Carolina Klüft med maken Patrik Klüft, är också på plats. Aftonbladets reporter frågar henne vad hon ser mest fram emot med kvällen:

– Att få gå in nu och ha trevligt helt enkelt. Dansa och äta gott.

Från bilder kan vi också skåda entreprenören och Draknästet-draken Jacob De Geer tillsammans med frun Faye Flensburg. Kent-sångaren Jocke Berg tillsammans med sin partner Tanja Määttä Berg. Och HM-pampen Karl-Johan Persson med sin fru Leoni Gillberg, som också är bästa vän med kronprinsessan Victoria.

Annons

Prinsessan Madeline och Chris O'Neill fast i USA

Även prinsessan Madeleines närmaste vännina, Louise Thott, är på plats tillsammans med maken Gustav Thott. Prinsessans Madeleine med familj kunde dessvärre inte vara med och fira på plats idag.

– De bor i USA och anledningen är dels att de var hemma nyligen, dels att det är en lång resväg. De har gratulerat prinsen när de var i Sverige senast. Tyvärr har de inte möjlighet att närvara på den här festen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

FOTO: TT

Annons