LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prins Daniels stora 50-årsfest – därför kommer inte prinsessan Madeleine och Chris

11 nov, 2023 
Linn Seipel
Prinsessan madeleine och chris o'neill och prins daniel
Under lördagen 11 november öppnar det kungliga slottet i Stockholm upp för fest för att fira prins Daniels nyligen fyllda 50 år!
Till prinsens besvikelse saknas dock både Chris O'Neill och prinsessan Madeleine på gästlistan – här är anledningen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Stefan Odelbergs olämpliga skämt till kungen – hemliga uppgörelsenBrand logo
Stefan Odelbergs olämpliga skämt till kungen – hemliga uppgörelsen

Prins Daniel fyllde 50 redan den 15 september i år, men firas av kungahuset först nu, drygt två månader senare. Orsaken till det är att födelsedagen inföll på exakt samma dag som kung Carl Gustaf, 77, firade sina 50 år på tronen.

”Prins Daniel firas privat den 11 november. Då festen är privat kommenterar vi inte vilka som närvarar.”, har Hovet tidigare bekräftat ett mail till Hänt.

Prins Daniels stora 50-årsfest på kungliga slottet – privata gästlistan

I skrivande stund firas således den erfarne kronprinsen med pompa och ståt på det kungliga slottet i Stockholm. Även om hovet inte vill gå ut med en detaljerad gästlista, kan vi med stor säkerhet säga att åtminstone prins Daniels nära vänner och familj inkluderande mamma Ewa, pappa Olle och systern Anna med familj kommer att närvara. Sedan har vi förstås frun och kronprinsessan Victoria, 46, och kung Carl Gustaf och drottning Silvia, 79.

Annons

Men troligen blir det betydligt fler än så som besöker slottet under lördagkvällen för att fira. Prins Daniel ska nämligen ha önskat en stor fest.

– Det är en privat fest som äger rum på kungliga slottet. Prinsen har önskat att ha en större men privat fest, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Därför kommer inte prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på Prins Daniels födelsedagsfest

En tråkig nyhet för kvällen är att två hedersgäster inte kommer kunna närvara. Prinsessan Madeleine, 41, och Chris O'Neill, 49, med familj är nämligen kvar i USA där de bor, berättar Thorgren för Svensk Damtidning.

– De bor i USA och anledningen är dels att de var hemma nyligen, dels att det är en lång resväg. De har gratulerat prinsen när de var i Sverige senast. Tyvärr har de inte möjlighet att närvara på den här festen.

Dessutom väntar snart ännu mer firanden för kungafamiljen, då drottning Silvia fyller 80 år den 23 december. Kanske väntar prinsessparet med ytterligare ett Sverigebesök tills dess.

Stort grattis på födelsedagen, Prins Daniel! Hoppas kvällen blir fantastiskt!

FOTO: TT/Jessica Gow, Pontus Höök

Annons