Prins Carl Philip går i prinsessan Madeleines fotspår: ”Stolta”

Prins Carl Philip går i prinsessan madeleines fotspår

Prinsessan Madeleine har precis släppt en barnbok och nu är prins Carl Philip inte sen med att hänga på i sin systers fotspår. ”Vi är stolta”, skriver prinsparet när de delar med sig av den glada nyheten.

Så sent som i förra veckan släppte prinsessan Madeleine en barnbok, något som prinsessan tidigare beskrivit som en stor dröm. Barnboken fick titeln Stella och hemligheten och är ett samarbete World Childhood foundation.

Under flera år har vi längtat efter att vår bok ska bli verklighet. Vi hoppas att boken kan bidra till samtal mellan barn och vuxna kring svåra frågor om gränsdragningar, barns rättigheter och hur man kan hantera dessa situationer”, skrev prinsessan Madeleine i ett pressmeddelande.

Nu går prins Carl Philip och prinsessan Sofia i Madeleines fotspår – prinsparet släpper en bok som riktar sig till föräldrar. Titeln på boken är Handbok för nätföräldrar, och den handlar om livet på internet. Syftet med boken är att underlätta i samtalet mellan barn och vuxna.

Och inte behöver vi vänta länge. Boken kommer ut redan i veckan.

– Den kommer ut den här veckan, säger Margareta Thorgren hovets informationschef till Expressen.

Prinsparet visar stolt upp boken på sitt egna Instagram-konto.

Vi är stolta att kunna presentera ”Handbok för nätföräldrar””, skriver de.

Delas ut till alla hushåll med barn under tio år

Boken är ett samarbete mellan prinsparets stiftelse och Bris, barnens rätt i samhället, och delas ut till alla hushåll i landet med barn som fyller tio i år. För den som vill veta mer om boken går det att ställa frågor till prinsparet under dagen.

Vi svarar på frågor om innehållet i boken tillsammans med Bris generalsekreterare på vår story i dag. Gå dit och titta!”, fortsätter prinsparet i sitt inlägg på Instagram.

Bland kommentarerna visar följarna sin glädje och sitt stöd över prinsparets projekt.

Så spännande! Tack! Vår son fyller 10 i år!”, skriver en.

Fantastiskt fint och bra initiativ”, skriver en annan.

LÄS MER: Erkännandet om prinsessan Madeleines bok i Nyhetsmorgon

LÄS MER: Kungen stoppar Madeleine och Carl Philip – hovet om beslutet

LÄS MER: TÄVLING: VINN BILJETTER TILL MELLO-FINALEN!

FOTO: TT

SENASTE NYTT!