TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Kungen stoppar Madeleine och Carl Philip – hovet om beslutet

10 dec, 2018 
https://image.hant.se/image-4950803?imageId=4950803&width=1320&height=689
Malin Ljung
Madeleine, Carl Philip, Sofia får ej gå på Svenska Akademins samling 2018
Efter skandalrubriker och kaos väljer kungen att stoppa prinsessan Madeleine och prins Carl Philip vid Svenska Akademins högtidsankomst. Nu bekräftar hovet kungens beslut för Svensk Damtidning.
Annons

Om bara någon vecka kommer hela den svenska kungafamiljen vara samlad för första gången sedan i augusti. Det var för fyra månader sedan som prinsessan Madeleine, 36, tillsammans med sin familj lämnade Sverige och flyttade till Florida i USA – och sedan dess har bara drottning Silvia, 74, träffat Madeleine vid två tillfällen under hösten.

Nu har dock kung Carl Gustaf, 72, tagit beslutet att stoppa dottern – och även sonen prins Carl Philip, 39 – när kungafamiljen ska närvara vid Svenska Akademins högtidsdag den 20 december, detta avslöjar Svensk Damtidning.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

De senaste fem åren har hela kungafamiljen varit samlad när Svenska Akademin samlats i Börshuset i Gamla Stan, men i år kommer kungen komma dit i sällskap av enbart drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, 41, och prins Daniel, 45. Madeleine, Carl Philip och deras respektive Chris O’Neill, 44, och prinsessan Sofia, 34, kommer inte att få vara med.

Annons

– Det är ett beslut som är fattat av kungen att endast kronprinsessparet deltar tillsammans med kungaparet, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Hon väljer dock att inte utveckla bakgrunden till beslutet.

Då kommer Madeleine till Sverige

I år har det stormat rejält kring Svenska Akademin och skandalrubrikerna har avlöst varandra. Till slut gick det så långt att Nobelpriset i litteratur 2018 blev uppskjutet till 2019.

Prinsessan Madeleine har som tidigare nämnt befunnit sig i USA sedan tidigt i höstas. Hon har dessutom tagit beslutet att nobba årets Nobelfest, allt för att ta vara på tiden med familjen och få ordning på sin nya vardag i Florida.

Däremot kunde Hänt för några veckor sedan avslöja att Madeleine kommer hem till Sverige lagom till drottning Silvias 75-årsdag den 23 december.

”Prinsessan Madeleine med familj planerar att resa till Sverige för H.M. Drottningens födelsedag och efterföljande julhögtid”, meddelar hovets informationssekreterare Johan Tegel i ett mejl till Hänt.

FOTO: Ibl

Annons