Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Erkännandet om prinsessan Madeleines bok i Nyhetsmorgon

29 jan, 2019 
Lina Arvidsson
Prinsessan Madeleines barnbok
Igår kom nyheten att prinsessan Madeleine släpper en barnbok med namnet Stella och hemligheten. Nu avslöjar hovet varför hon inte använder sin titel på omslaget.
Annons

Igår kom nya detaljer kring prinsessan Madeleines, 36, barnboksprojekt Stella och hemligheten. Boken kommer att släppas på Bonnier Carlsen förlag i samarbete med World Childhood fundation, en barnrättsorganisation som arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn.

World Childhood Fundation är grundad av drottning Silvia och firar i år 20-årsjubileum.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Prinsessan Madeleine har skrivit Stella och hemligheten i samarbete med Karini Gustafson-Teixeira och Marie Oskarsson och är illustrerad av Stina Lövkvist.

Prinsessan Madeleine själv berättar att hon länge har sett fram emot projektet.

Under flera år har vi längtat efter att vår bok ska bli verklighet. Vi hoppas att boken kan bidra till samtal mellan barn och vuxna kring svåra frågor om gränsdragningar, barns rättigheter och hur man kan hantera dessa situationer”, skriver Prinsessan Madeleine i ett pressmeddelande.

Annons

Under morgonens Nyhetsmorgon i TV4 pratar också programledarna Jesper Börjesson och Soraya Lavasani om Stella och hemligheten.

– Det låter som en saga men det är faktiskt sant. Prinsessan Madeleine ska debutera som barnboksförfattare, säger Jesper Börjesson i Nyhetsmorgon.

Kommersiell produkt

I programmet berättar hovets informationschef Margareta Thorgren varför prinsessan Madeleine inte har sin titel på omslaget, utan använder namnet Madeleine Bernadotte.

– Det är egentligen ett beslut som är taget att så fort det är någonting som kan inbringa pengar, en kommersiell produkt. Då har vi valt att prinsessan Madeleine står där med sitt för- och efternamn, säger Margareta Thorgren och fortsätter:

– Och om det blir några eventuella vinster kring den här boken så handlar det naturligtvis om att de ska gå till Childhood och till olika projekt för att just motverka våld mot barn och sexuella övergrepp mot barn.

Barnboken Stella och hemligheten släpps i början av juni.

FOTO: Karin Törnblom/TT 

Annons