LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

9 gånger prinsessan Leonore har hamnat i centrum

23 jan, 2022 
Prinsessan Leonore i ljusrosa klänning när hon leker med sin lillebror prins Nicolas.
Prinsessan Leonore drar ofta blickarna till sig.
Hon har faktiskt gått och blivit lite av ett välkänt busfrö, även i internationell media.
Här är nio gånger som prinsessan Madeleines äldsta dotter har hamnat i centrum.
Annons
Underbara bilder när prinsessan Madeleine och familjen tar emot julgranar på Stockholms slottBrand logo
Underbara bilder när prinsessan Madeleine och familjen tar emot julgranar på Stockholms slott

I brittisk media, Metro och Today bland annat, har prinsessan Leonore, 7, skapat rubriker genom att uppföra sig... ja, inte så prinsesslikt vid ett antal stors tillfällen.

Här har vi samlat några av hennes mest uppmärksammade upptåg. Vi kan lova hög igenkänningsfaktor för alla föräldrar där ute!

1. Adriennes dop

På hennes lillasyster prinsessan Adriennes, 3, dop i juni 2018 uttryckte Leonore att hon var allt annat än intresserad av dopgudstjänsten. Mitt i Drottningholms slottskyrka under ceremonin satte hon sig nämligen demonstrativt på golvet och pillade med sina glittriga skor istället.

Annons

Och under fotograferingen med hela familjen visade hon att hon bara ville vara med på kort om det sker på hennes villkor.

Prinsessan Leonore leker med skorna på golvet under prinsessan Adriennes dop.
Prinsessan Leonore gömmer sig bakom mammas ben på familjefotot.
Annons

2. Audiens med påven

I april 2015, knappt ett år efter Leonores födsel, fick hon träffa självaste påven Franciskus, katolska kyrkans ledare, i Vatikanen i Rom. Hon satt i knät på mormor drottning Silvia, 78. Man kan väl säga att det var lilla Leonore som stal showen!

Prinsessan Leonore med drottning Silvia på audiens med påven.

3. Oscars dop

När det var dags för kusinen prins Oscars, 5, dop år 2016 visade Leonore att hon hade svårt att sitta still. Kusinen döptes i Slottskyrkan i Stockholm. Man kan väl säga som så att Leonore verkade trivas på golvet... och att mamma prinsessan Madeleine, 39, inte var så värst imponerad.

Annons
Prinsessan Leonore på prins Oscars dop.
Prinsessan Leonore på prins Oscars dop.
Annons

4. Granutdelningen på slottet

Prinsessan Madeleine och maken Chris O'Neill, 47, var hemma med barnen i Sverige över jul- och nyårsfirandena 2021. Madeleine fick axla det kungliga uppdraget att ta emot granar inför julfirandet från Skogshögskolans studentkår på Stockholms slott. Men Leonore ville inte vänta på att få sig en gran, hon sprang i förväg och snodde åt sig en innan lillebror och lillasyster hann fram.

5. Alexanders dop

Prinsessan Leonore är verkligen duktig på att sno rampljuset från sina kusiner. Prins Alexander, 5, döptes i Drottningholms slottskyrka i september 2016, men de flesta blickarna föll på Leonore som sprang runt och busade med nappen och gosedjurskaninen i högsta hugg.

Annons
Prinsessan Leonore på prins Alexanders dop.
Prinsessan Leonore på prins Alexanders dop.
Annons

6. Kronprinssesan Victorias 40-årsfirande

Prinsessan Leonore och lillebror prins Nicolas, 6, busade på golvet under en mottagning på Logården med anledning av kronprinsessan Victorias 40-årsdag. Madeleine fick nypa tag i Leonore flera gånger (puh att få en lugn stund som mamma!), men Leonore skuttade bara vidare!

Prinsessan Leonore på kronprinsessan Victorias 40-årsfirande.
Prinsessan Leonore på kronprinsessan Victorias 40-årsfirande.
Annons

7. Nicolas dop

När lillebror prins Nicolas döptes år 2015 var Leonore inte ens två år fyllda. Kanske var det här idéen kläcktes om att tillbringa kommande dopfestligheter på kyrkgolvet, vem vet?

Prinsessan Leonore på prins Nicolas dop.

8. Leonores dop

Självklart stod prinsessan Leonore i centrum när hon själv skulle döpas. Här visar pappa Christopher O'Neill och prinsessan Madeleine stolt upp sin förstfödda under dopdagen i slottskyrkan på Drottningholm i Stockholm. Hon döptes på en sommardag den 8 juni 2014.

Annons

9. Kung Carl XVI Gustafs födelsedag

Morfar fyller år! Drottning Silvia och prinsessan Leonore fångades på bild under firandet av kung Carl XVI Gustafs 69:e födelsedag på yttre borggården på Stockholms Slott år 2015. Leonore vinkar fint med hela handen!

Prinsessan Leonore på morfar kung Carl XVI Gustafs 69:e födelsedagsfirande.

FOTO: Christine Olsson/TT, Erik Simander/TT

Annons