Följarna rasar efter nya bilden på kungen efter sjukdomskampen: ”Oansvarigt”

Kung Carl XVI Gustaf i skjorta, kavaj och slips.

Efter nya bilden på kung Carl XVI Gustaf och Estlands president Alar Karis har Sveriges konung hamnat i blåsväder...
Här är detaljen som upprör!
Kungens vädjan till svenska folket under coronapandemin: "Hjälp din med människa"
0:32

Efter reklamen: Kungens vädjan till svenska folket under coronapandemin: "Hjälp din med människa"

(0:32)

Slå på ljud

Kung Carl XVI Gustaf, 75, Sveriges konung och statschef sedan den dag han tillträdde i september 1973. Men han är ju också bara människa...

En människa med ett rikt familjeliv. Kungen är make till drottning Silvia, 78, och pappa till de tre svenska kungabarnen kronprinsessan Victoria, 44, prinsessan Madeleine, 39, och prins Carl Philip, 42.

Han är också svärfar och morfar och farfar. Ja, kungen har många epitet och mycket kan sägas om honom. Men hur mår kungen?

Kungen och drottningen drabbade av corona – familjens sjukdomskamp

Det var ju faktiskt inte länge sedan som svenska kungen och drottningen testade positivt för den globala mycket smittsamma sjukdomen corona, eller covid-19.

Den 4 januari bekräftade hovet den tråkiga nyheten via ett pressmeddelande, med dessa lugnande ord:

”Konungen och drottningen testade igår kväll positivt för covid-19. Kungen och Drottningen, som är fullvaccinerade med tre sprutor, har lindriga symptom och mår efter omständigheterna väl.”

Men trots att paret, enligt resterande text i hovets meddelade, direkt isolerade sig och smittspårning påbörjades, så kunde inte smittan hejdas. Några dagar senare uppvisade även kronprinsessan lättare symptom och strax efter henne var maken prins Daniel, 48, också bekräftat smittad.

Men efter en tids karantän, verkar samtliga covid-positiva medlemmar i svenska kungafamiljen vara på benen igen, samt ha återvänt till de kungliga uppdragen och åtagandena.

Nya bilden på kungen väcker starka reaktioner: ”Oansvarigt”

Under gårdagen, den 21 januari 2022, postade kungahuset nämligen en bild på Instagram som dokumenterar kungens audiens med Estlands president Alar Karis.

Estlands president är i Sverige på ett officiellt besök den 19–20 januari på inbjudan av riksdagens talman Andreas Norlén. Under vistelsen i Sverige besöker presidenten även Estoniamonumentet på Kungl. Djurgården, Estniska skolan, Estlands ambassad och Sveriges riksdag”, står det under bilden.

Men nu rasar följarna i kommentarsfältet. Kungen är inte förskonad från kritik rörande samhällsansvaret att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Här är ett axplock av upprörda röster i kommentarsfältet under bilden.

Jobba digitalt!”, skriver en person.

Men... är kungen ute och far (jobbar och träffar andra) igen och utan munskydd. Blir mörkrädd. Man kan ju bli sjuk fler gånger.... tyvärr oansvarigt. Saknar försiktighet från kungligheterna och regering och ministrar. Jobba digitalt!”, skriven en annan som håller med ovanstående.

Dumt i alla fall. Föregå med gott exempel vore väl bra. Tack för mig. Tjingtjing”, svarar en tredje.

Munskydd och 2 meter?”, skriver en fjärde.

LÄS OCKSÅ: Därför snackar världen om Chris O'Neill – efter bilden med sonen Nicolas

LÄS OCKSÅ: Kronprinsessan Victorias regelbrott – upprepade misstaget

FOTO: Björn Larsson Rosvall/TT, Nils Petter Nilsson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN