LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Mörkandet om prinsessan Madeleines barn – frågan hovet inte vill svara på

20 aug, 2022 
Felicia Hovryd
Prinsessan Madeleine har en blommig klänning.

Hovet brukar uttala sig om kungafamiljens barns skolgång. Men gällande prinsessan Madeleines barn är hovet mer förtegna. Varför mörkas detaljen? Här är svaret!

Annons
Här besöker prins Nicolas upptäckarparken han fick i dopgåvaBrand logo
Här besöker prins Nicolas upptäckarparken han fick i dopgåva

Nu är sommarlovet slut och det betyder att skolorna drar igång igen, även för de kungliga barnen. Och lite extra pirrigt blir det för prins Oscar, 6, och prins Alexander, 6, eftersom lillprinsarna nu börjar i förskoleklass.

Trots att kusinerna är lika gamla kommer de inte att gå på samma skola och kommer alltså inte stötta på varandra i skolmatsalen.

Prinsarna går på olika skolor – hovets svar om anledningen

Till en början var det tänkt att prins Oscar skulle börja på montessoriförskolan Lilla Kvikkjokk på Djurgården i Stockholm.

Istället blev det Campus Manilla som endast ligger ett stenkast bort från hemmet, även storasyster prinsessan Estelle, 10, går på skolan sedan tidigare.

Prins Alexander börjar på Djurgårdsskolan som inte ligger långt ifrån Oscars nya skola. För Hänt förklarade hovet att valet av skola är helt upp till föräldrarna.

Skola är ett val som föräldrarna gör”, skrev hovets informationschef Margareta Thorgren i ett meddelande till Hänt.

Annons

Det rörs alltså inte om att lillprinsarna inte kan gå i samma klass eller på samma skola, förklarar hovet för Expressen.

Det finns många bra skolor att välja mellan och i det här fallet har prinsparet valt Djurgårdsskolan för prins Alexander och kronprinsessparet har valt att fortsätta så att Oscar går i samma skola som sin storasyster

Hovets mörkande om prinsessan Madeleines barn

Efter en lång och förhoppningsvis härlig sommar hemma i Sverige med familjen har nu prinsessan Madeleine, 40 och Chris O'Neill, 48, och barnen åkt hem till USA, något som hovet tidigare har bekräftat för Hänt.

Prinsessan med familj är åter i USA. Familjen har haft en underbar privat sommar här i Sverige”, skrev Margareta till Hänt.

Annons

Även prinsessan Leonore, 8, och prins Nicolas, 7, har blivit stora och har börjat i skolan. Barnen går, enligt hovet, i en lokal skola i Florida i USA där familjen bor.

Trots att hovet har valt att berätta vilka skolor de andra kungliga barnen går i väljer hovet att inte kommentera vilken skola som prinsessan Madeleines barn går i.

– Vi har nu gått ut med skolorna i Sverige för att vi förstår att det är ett intresse när kungabarnen börjar sina skolor. Men prinsessan Madeleine bor i utlandet och vi går inte ut med vilka skolor de går i, säger Margareta Thorgren till Expressen.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Annons