Märtha Louise om livet efter ex-maken Ari Behns självmord

Märtha Louise och Ari Behn.

Norska prinsessan Märtha Louise planerar en ny framtid med kärleken Durek i Los Angeles.
Men just nu har flyttplanerna stoppats.

Gratulerer med dagen! Grattis, prinsessan Märtha Louise som fyllt 50 år och blivit firad och hyllad hemma i Norge. Två år äldre än brodern Haakon, som är blivande regent eftersom kvinnlig tronföljd blev lag först 1990.

Märtha Louise har alltid gått sin egen väg och valde 2002 att avsäga sig sin titel “Hennes kongeliga høyhet” för att göra sig en karriär som fysioterapeut, författare och änglaskolgrundare.

Märtha Louise.

Märtha Louise har fyllt 50. Ålder är bara en siffra, säger hon.

Märtha Louise och Derek Verrett.

Märthas Louises flytt hem till Durek är uppskjuten.

Inför sin 50-årsdag den 22 september intervjuades hon av norska nyhetsbyrån NTB. Där hyllar hon framför allt sin mamma, drottning Sonja, 84, som sin förebild. Hon bröt alla konventioner då hon gjorde entré i norska kungahuset 1968.

– Mammas mod har varit till inspiration och hjälp. För mig har hon varit en stor förebild, också för att hon har så mycket energi, så många planer och så många järn i elden. Det är alltid något som ska förnyas, förädlas och förbättras.

TRAGEDI Kungens sorg efter beskedet: ”Silvia är hjälplös”

Märtha Louise vill flytta till Durek Verrett i USA

Märtha Louise hittade kärleken i sin amerikanske shaman Durek Verrett, 46, som hon inte kunna träffa så mycket på grund av pandemin.

– Det är jättejobbigt och gör ont att inte kunna träffas på flera månader, säger hon.

Märtha Louise var på kort besök i Los Angeles i augusti där Durek köpt ett nytt hus för henne och döttrarna. Meningen var att hela familjen skulle flytta till LA.

– Nej, flyttplanerna ligger nere. Jag har ingen aning när det blir. Det skjuts upp hela tiden, och just nu är jag här, säger hon.

Märtha Louise var på Ari Behns begravning.

Märtha Louise med döttrarna Maud Angelica, Leah Isadora och Emma Tallulah.

Märtha Louise med döttrarna Maud Angelica, Leah Isadora och Emma Tallulah.

Tillsammans med döttrarna Maud Angelica, 17, Leah Isadora, 15, och Emma Tallulah, 12, har hon gått igenom svåra tider efter maken Ari Behns självmord julen 2019.

– Nu vet jag att jag kan tackla vad som helst. Och att jag vet det ger mig en helt annan trygghet som jag kan bära med mig i livet, säger Märtha Louise.

Hon har heller inga problem med att fylla 50.

– Det är något med att vara på plats i livet också. Det är bättre att bli 50 än att inte bli det. Min far säger att ålder bara är en siffra, så jag får lita på honom som är lite äldre än mig och har mer erfarenhet.

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Madeleines och Chris tunga tid

LÄS OCKSÅ: Lönelista: Hen tjänar bäst i Bachelor

Foto: TT

Senaste nytt