Prinsessan Madeleine och Chris O'Neills tunga tid

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

Prinsessan Madeleine och Chris är tillbaka i USA.
Nu kommer nya oroliga larm från Florida.
Slå på ljud

Det blev till slut en svensk sommar för prinsessan Madeleine, 39, och Chris O’Neill, 47, och barnaskaran. Det var första gången Madeleine besökte svensk mark sedan vintern 2019.

Det var alltså väldigt länge sedan som barnen Leonore, 7, och Nicolas, 6, träffade sina älskade kusiner i Sverige. Minstingen Adrienne, 3, har inte varit i Sverige sedan hon föddes, efter hennes dop i juni 2018 flyttade ju Madeleine och Chris till Florida, USA, i augusti.

– Det är klart man saknar familj och vänner jättemycket. Barnen frågar nästan varje dag: ”När får vi åka till Sverige?”, sa Madeleine i SVT-dokumentären Året med kungafamiljen.

I nästan tre månader kunde Madde, Chris och barnen mysa på Solliden på Öland med hela kungafamiljen.

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnen.

Prinsessan Madeleine med Familjen.

Foto: Shutterstock

Prinsessparet är den mest isolerade grenen i kungafamiljen och med höstens intåg är de nu tillbaka till vardagen i Florida. Hur ser då tillvaron ut där?

Jo, Madde och Chris har haft en tung tid de senaste åren.

Så sent som 2019 drabbades de av ett inbrott i sitt dåvarande hus, trots att de flyttade till ett annat grannskap är brottsligheten fortsatt hög i deras nya område. Svensk Damtidning rapporterar att bara den senaste månaden har polisen ryckt ut i närområdet och hanterat flera fall av inbrott, fordonsstölder och misshandel. Madeleine och Chris har däremot inte drabbats, men området är relativt otryggt.

NU GRATIS
Camilla Henemark bryter tystnaden om romansen med kungen: ”Ett jävla liv”

Prinsessfamiljen har liksom alla andra fått hålla sig isolerade under pandemin. Både Madde och Chris är vaccinerade men nu kommer nya oroliga larm från Miami, Florida.

– I juni hade vi för första gången noll covidpatienter och kunde stänga de renodlade covidavdelningarna. Sedan firade USA 4 juli och någon vecka senare exploderade det igen, säger svenska akutsjuksköterskan Cleo Löfman Lopez till Aftonbladet.

Intensiven i Miami är full

Hon arbetar på Northshore Medical Center, norr om centrala Miami och konstaterar att:

– Det är värre än det någonsin varit. Intensiven är full, så vi får vårda intuberade patienter på akuten och ser människor dö varje dag.

Chris O'Neill.

Kanske den sista bilden på Chris på ett bra tag.

Foto: Shutterstock

Florida, vars smeknamn är The Sunshine State, är alltså långtifrån en idyll. Madeleine har vid flera tillfällen sagt att hon saknar Sverige och familjen, om de senaste årens prövningar får henne att vilja flytta hem återstår att se.

NU GRATIS
Chris O'Neills ex-flickvänner – så lever de i dag

En som däremot kommer lysa med sin frånvaro framåt är Chris O’Neill. Under besöket i Sverige i juli sågs Chris på bild, för första gången på två år. Efter att prinsessparet kom tillbaka till Florida kom ett dystert besked angående Chris.

– Nu när Madeleine och Chris är tillbaka i Florida kommer vi att gå tillbaka till en period utan bilder på prinsessmaken. För några år sedan följde Chris alltid med sin hustru på olika tillställningar och han syntes även på de Instagram-bilder som Madeleine valde att dela med sig av till svenska folket, meddelar Svensk Damtidnings kungliga expert Ellen Myrgård och fortsätter:

– Men på senare tid har Chris valt att inte medverka särskilt mycket i kungliga sammanhang. Han är en affärsman utan prinstitel och därmed vilar det inget kungligt representationsansvar på hans axlar. Bilderna från Victoriadagen och Julians dop är nog de sista vi kommer att få se på Chris på mycket länge. Tyvärr.

LÄS OCKSÅ: Lönelista: Hen tjänar bäst i Bachelor

LÄS OCKSÅ: Demi Moore, 58, dejtar 29 år yngre svensken Patrick

SENASTE NYTT!