Så är Marcus Samuelsson och prinsessan Madeleines relation – efter missen

marcus samuelsson och prinsessan madeleine är kompisar

Marcus Samuelsson är en av deltagarna i På spåret på SVT.
Krögaren har kontakter över hela världen, och ja, han är till och med vän med prinsessan Madeleine.
Men det är inte alltid som allt gått så enkelt till i deras relation!
Prinsessan Madeleine & Chris O'Neils kärlekssaga
Slå på ljud

Äntligen är På spåret igång på SVT. Och som vanligt får vi se både tidigare kända och även kanske lite mindre kända, personer tävla i båsen.

Denna säsong tävlar en av Sveriges mest folkkära artister Jason Timbuktu Diakité. Såklart tävlar han ju inte ensam, utan har även en lagkamrat vid sin sida. Personen som ska tillsammans med Timbuktu ska försöka ro segern i hamn är krögaren Marcus Samuelsson, 50.

Marcus Samuelsson och Timbuktu i På spåret

Marcus Samuelsson och Timbuktu.

FOTO: SVT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Vem är Marcus Samuelsson?

Kände kocken och krögaren Marcus Samuelsson blev först och främst känd när han klev in som delägare och kökschef för restaurangen Michelinkrogen Aquavit i New York. Sedan år 2010 driver han restaurangen Red Rooster.

Marcus har givit ut flera kokböcker och har även medverkat i flera matlagningsprogram i tv-rutan, men främst i USA där han håller hus.

Marcus Samuelssons oväntade relation till prinsessan Madeleine

Är man bra med mat och har ett sinne för vad som kan gå hem hos middagsgäster kan det bli en del uppdrag. Marcus Samuelsson är ju fantastisk med mat, och har därför mottagit en hel del priser under sina år som krögare.

Men något som kanske är snäppet vassare är ju att få hedersuppdrag av svenska kungahuset?

Marcus Samuelsson är faktiskt en god vän till prinsessan Madeleine och har länge varit en självklar inbjuden gäst till hennes event, bland annat på Childhood-galorna.

År 2010 flög han in till Sverige från New York för att laga all mat till ett av prinsessans Childhood-events, något han beskrev som en stor ära och han förberedde kalaset i månader. Marcus trodde att han endast skulle laga maten, men bara några timmar innan middagen fick kocken veta att han även skulle närvara på middagen. Och ja, han fick ju ingen dålig sittplats heller. Marcus skulle sitta bredvid prinsessan Madeleine, och kocken hade inte ens med sig någon smoking.

Jeans och sneakers var inte dresskoden för kvällen, så det blev att köpa en ny kostym för Marcus!

Men som många sagor brukar sluta, så slutade även detta lyckligt. Marcus kilade iväg och köpte sig en snygg kostym till middagen och kunde närvara på middagen precis enligt prinsessan önskemål.

LÄS OCKSÅ: Därför finns inte kronprinsessan Victoria på Instagram

LÄS OCKSÅ: Så är kronprinsessan Victoria och Marcus Schenkenbergs relation idag

FOTO: Lars Brundin/TT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN